Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε το ασπρόμαυρο γκράφιτι στο κτίριο του Πολυτεχνείου, από την πλευρά της οδού Στουρνάρη.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το εκτεταμένο γκράφιτι στους τοίχους του ιστορικού κτιρίου.

 Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εισαγγελίας, η εισαγγελική έρευνα θα αναζητήσει τους υπαιτίους για την διάπραξη του πλημμεληματικού βαθμού αδικήματος της «διακεκριμένης φθοράς σε αντικείμενο που χρησιμεύει για κοινό όφελος».

O Νικήτας Κακλαμάνης

Αυστηρότερες διατάξεις στον Ποινικό Κώδικα για όσους προκαλούν φθορές και καταστροφές σε ιστορικά μνημεία, πολιτιστικά κτίρια ή δημόσια έργα τέχνης, ζητά ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, με αφορμή τους «πρόσφατους βανδαλισμούς στο ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου, όπου η όψη του επί της οδού Στουρνάρη καλύφθηκε ολόκληρη με αντιαισθητικό γκράφιτι, τόσο μεγάλη σε έκταση που είναι αδύνατο να αφαιρεθεί, αν δεν δαπανηθεί σημαντικό ποσό για αυτό τον σκοπό».

 Ο κ. Κακλαμάνης, που απευθύνει την ερώτησή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, επισημαίνει ότι «δυστυχώς παρόμοια φαινόμενα συμβαίνουν συχνά σε πολλά ιστορικά κτίρια της Αθήνας ή σε πολιτιστικά μνημεία, με αποτέλεσμα η εικόνα της πρωτεύουσας να φθίνει».

 «Η κυβέρνηση οφείλει να εξετάσει νέους τρόπους προστασίας των μνημείων και αντιμετώπισης των υπαιτίων, όπως η τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, ώστε να τιμωρούνται αυστηρότερα οι παραβάτες με μεγαλύτερη ποινή και χρηματικό πρόστιμο…» αναφέρει ο βουλευτής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από