Ανετος και ωραίος ο Κώστας Φιλιππίδης προκρίθηκε ως 3ος στον τελικό του επι κοντώ του Σαββάτου (18.00) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πράγας.

Σε ένα προκριματικό γκράν γκινιόλ που λίγο έλειψε να βγάλει την βόμβα της διοργάνωσης, αλλά τελικά ο παγκόσμιος ρέκορντμαν Ρενό Λαβιλεβί (με 6.16) πέρασε με την τρίτη προσπάθεια τα 5.70, μπήκε στον τελικό και απέφυγε έναν αποκλεισμό σοκ.

Μάλιστα ο Γάλλος που είναι φυσικά το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο μπήκε ως 7ος (στους 9 φιναλίστ) στον τελικό καθώς είχε αφήσει όλα τα ύψη περιμένοντας να ολοκληρώσουν τις προσπάθειές τους οι αντίπαλοί του και λίγο έλειψε να το πληρώσει.

Το όριο της απ’ ευθείας πρόκρισης ήταν τα 5.75μ., ύψος που δεν χρειάστηκε όμως καθώς μόλις επτά αθλητές πέρασαν τα 5.70μ., με τον αδελφό του Λαβιλενί, τον Βαλεντίν να μπαίνει μαζί με τον Ρώσο Ιβάκιν στον τελικό (8ος και 9ος) έχοντας περάσει τα 5.60μ.

Ο Κώστας Φιλιππίδης είχε ξεκινήσει τις προσπάθειές του στα 5.45μ., τα οποία και πέρασε άνετα, αγχώθηκε λίγο στα 5.60μ., που τα πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια αλλά στα 5.70μ., έκανε ένα πολύ καλό άλμα και σφράγισε την πρόκριση στον τελικό που ήταν η δεύτερη για τα ελληνικά χρώματα καθώς ο Λούης Τσάτουμας αγωνίζεται το βράδυ της Παρασκευής (18.55) στον τελικό του μήκους.

Η Ελένη Φιλάνδρα ήρθε 4η (με χρόνο 2΄.05΄΄.52) στην προκριματική της σειρά στα 800 μέτρα και δεν μπόρεσε να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά. Ο στόχος της ήταν να πλησιάσει τη δική της καλύτερη επίδοση (2′.04».38) με την οποία θα είχε τύχη καθώς η Δανέζα Τρόστ, 3η στη σειρά της ελληνίδας πρωταθλήτριας πέρασε ως μια από τις καλύτερες τρίτες αθλήτριες σε χρόνο (2′.04».30).

Εκτός της Φιλάνδρα, το Ευρωπαϊκό Κλειστού ολοκληρώθηκε και για την Ελισσάβετ Πεσιρίδου, Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου, στο ντεμπούτο της στη διοργάνωση κατέλαβε την έκτη θέση στη σειρά της στα 60 μ. με εμπόδια με επίδοση 8».36.

Το απόγευμα της Παρασκευής έχουμε τον προκριματικό στο επι κοντώ γυναικών (17.15) με τις Νικόλ Κυριακοπούλου και Κατερίνα Στεφανίδη να ψάχνουν ένα ύψος στα 4.60μ. Για απ΄ευθείας πρόκριση, ενώ επίσης το απόγευμα λίγη ώρα αργότερα (17.25) έχουμε και τα ημιτελικά στα 60μ. με εμπόδια των ανδρών με τη συμμετοχή του Κώστα Δουβαλίδη μετά την άνετη πρόκρισή του το πρωί (3ος στη σειρά του με 7.67)