Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή η 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου και ο 39χρονος που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο ως συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ενώπιον του ανακριτή αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας, απολογήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου που αντιμετωπίζει βαρύ κατηγορητήριο, καθώς της αποδίδεται κεντρικός ρόλος στην οργάνωση της επιχείρησης «Γοργοπόταμος» που φέρονται να σχεδίαζαν από κοινού μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς με τον Χριστόδουλο Ξηρό για την απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού έγκλειστων μελών της οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αγγελική Σπυροπούλου η οποία έδωσε τυπική απολογία τόνισε στον ανακριτήπως: «Δεν απολογούμαι, δεν αναγνωρίζω την διαδικασία, δηλώνω αναρχική».

Εδω και τέσσερις ημερεςη Αγγελική μετέχει μαζί με τα έγκλειστα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνες της Φωτίας σε απεργία πείνας για την «άδικη και παράνομη» όπως ανέφερε στον ανακριτήπροφυλάκιση της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου και της 26χρονης συντρόφου του Γεράσιμου Τσάκαλου.

Ο 39χρονος επίσης εδωσε τυπική απολογία και ανέγνωσε ενα κείμενο με τιςθέσειςτου ενώπιον του ανακριτή.

«Η Αγγελική Σπυροπούλου στάθηκε περήφανα και θαρραλέα απέναντι στους δικαστές» τόνισε ο συνήγορος της Φραγκίσκος Ραγκούσης