Ο Νίκος Κοντοσώρος είναι κεφάλαιο για τη γαστρονομία της Β. Ελλάδας. Σεφ και ιδιοκτήτης ενός μικρού ξενώνα στο Ξινό Νερο της Φλώρινας με σεβαστή κάβα και ένα κήπο που καλλιεργεί ο ίδιος και από τον οποίο προμηθεύεται τα φρούτα και τα λαχανικά για την κουζίνα του, έχει αναδείξει τις τοπικές συνταγές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αυτός ο εξαιρετικός μακεδόνας μάγειρος, λοιπόν, θα εγκαινιάσει τη Δευτέρα, 2 Μαρτίου το Φεστιβάλ Γεύσεων του εστιατορίου «HYTRA» που γίνεται με σκοπό την ανάδειξη των παραδοσιακών προϊόντων της ελληνικής γης και την αξιοποίησή τους με τον πιο «ευφάνταστο» τρόπο από κορυφαίους σεφ που δραστηριοποιούνται στην επαρχία. Στόχος της συγκεκριμένης ενέργειας είναι να «φτάσουν» στην πόλη γεύσεις της υπαίθρου.

Ο σεφ από τη Φλώρινα μετακομίζει για μια μόνο ημέρα στον έκτο όροφο της «Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών» για να δημιουργήσει ένα μενού με «άρωμα» επαρχίας.

Μαθημένος να σέβεται, να αγαπά και να αξιοποιεί με το νοστιμότερο τρόπο τα προϊόντα της ελληνικής γης μαζί με την ομάδα της «HYTRA» αλλάζουν για μια ημέρα το μενού και προτείνουν επιστροφή στις γευστικές προκλήσεις που μας προσφέρει απλόχερα η «ευλογημένη» ελληνική γη. Εμπνευσμένος από τη «Βουργουνδία» της Ελλάδας όπως κατά καιρούς έχει αποκαλέσει το «Ξινό νερό» θα μαγειρέψει «Σουτ Μακαλό», τους πιο νόστιμους μοσχαρίσιους κεφτέδες που καλύπτονται από έναν πυκνό μεταξένιο χυλό αλευριού, ζωμό κότας και σαφράν καθώς και το φημισμένο του «Χοιρινό με κρούστα κόκκινου πιπεριού». Το μενού θα ταιριάξει απόλυτα με ορισμένα από τα ωραιότερα ελληνικά κρασιά.