Θέση, με σκληρή μάλιστα τοποθέτηση, πήρε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, για τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα.

Ο κ. Σαββίδης ενημερώθηκε για ότι έχει συμβεί χθες στη Λίγκα και τις προθέσεις του υφυπουργού Αθλητισμού και το μήνυμα που έστειλε στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι: «Πρέπει να τελειώνουμε μ΄αυτό τον «καρκίνο» που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εμείς έχουμε προσπαθήσει και με προτάσεις και με την απειλή ακραίων αντιδράσεων να κάνουμε την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι σ΄ ένα σπουδαίο κοινωνικό αγαθό όπως είναι το ποδόσφαιρο και να δείξει πυγμή και αποφασιστικότητα απέναντι στην διαφθορά, τη διαπλοκή, την ανισονομία, απέναντι σε όλα όσα προκαλούν την οπαδική βία.

Κι αφού η απόφαση φαίνεται πως υπάρχει, πρέπει να γίνει μια συνάντηση των ιδιοκτητών και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ώστε να δεσμευθούμε όλοι πάνω σε συγκεκριμένες βάσεις ότι θα κάνουμε τα πάντα για να έχουμε ένα ποδόσφαιρο καθαρό και έντιμο, που δεν θα προκαλεί και δεν θα υποθάλπτει πυρήνες βίας.

Και τότε θα δούμε ποιος πραγματικά ενδιαφέρεται και επενδύει για την ανάπτυξη του ελληνικού αθλητισμού και ποιός απλά ενδιαφέρεται να προασπίσει τα μικροσυμφέροντά του».

Σε ό,τι αφορά τις προθέσεις του υφυπουργού κ. Κοντονή για επ’ αόριστον αναβολή των πρωταθλημάτων, ο ΠΑΟΚ είναι σύμφωνος, καθώς εδώ και καιρό επιμένει ότι δεν νοείται η Πολιτεία να παραμένει αδρανής, σε όλα όσα διαδραματίζονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ήδη η πρόθεσή του υφυπουργού να παρέμβει στην αναδιαμόρφωση του σκηνικού στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό βρίσκει σύμφωνη την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ και στον ίδιο έχουν εκτεθεί παρόμοιες προτάσεις εξυγίανσης από την πλευρά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ακόμα στον ΠΑΟΚ πιστεύουν ότι οι υποθέσεις της Δικαιοσύνης πρέπει να προχωρήσουν, οι πειθαρχικές επιτροπές να ανεξαρτητοποιηθούν και η ΕΠΟ αλλά και η ΚΕΔ να εξυγιανθούν.