Η Μπαρτσελόνα νίκησε στο Ετιχαντ την Μάντσεστερ Σίτι 2-1 και απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Μικρό προβάδισμα και για τη Γιουβέντους, μετά το 2-1 στο Τορίνο επί της Ντόρτμουντ.

Η Μπαρτσελόνα λοιπόν, άρχισε πιο δυνατά το παιχνίδι και μέχρι το ημίωρο είχε πετύχει δύο γκολ με τον Λουίς Σουάρες. Ο ουρουγουανός επιθετικός σκόραρε στο 17′ από λάθος του Κομπανί και στο 30′ από ασίστ του Ζόρντι Αλμπα.

Στο β’ μέρος, η Σίτι προσπάθησε να μειώσει και τα κατάφερε στο 69′ με τον Αγουέρο. Πέντε λεπτά αργότερα όμως, έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κλισί. Στις καθυστερήσεις, ο Μέσι κέρδισε πέναλτι (ανατροπή από Ζαμπαλέτα), το εκτέλεσε ο ίδιος αλλά ο Χαρτ απέκρουσε. Στην επαναφορά, ο Μέσι προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά-ψαράκι, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Γιουβέντους – Ντόρτμουντ 2-1

Στο Τορίνο, η Γιουβέντους προηγήθηκε στο 13′ με γκολ του Τέβες ύστερα από λάθος του τερματοφύλακα της Ντόρτμουντ, Βάιντενφέλερ. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μάρκο Ρόις εκμεταλλεύτηκε λάθος της ιταλικής άμυνας και ισοφάρισε. Στο 43′ ο Μοράτα έδωσε και πάλι προβάδισμα στη Γιουβέντους. Στο β’ μέρος, οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για γκολ, αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε.