Τουλάχιστον 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν το πρωί της Παρασκευής όταν πυρκαγιά ξέσπασε σε μεγάλη πολυκατοικία της πόλης Ναϊμέχεν στην ανατολική Ολλανδία, ανακοίνωσε το κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων του νότιου Χέλντερλαντ.

Ανάμεσα στους τραυματίες, τέσσερις είναι σε «σοβαρή» κατάσταση, άλλοι έξι έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία και περίπου 30 λαμβάνουν τις πρώτες βοήθειες μετά τα αναπνευστικά προβλήματα που εκδήλωσαν από την εισπνοή καπνών.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι, κυρίως ηλικιωμένοι, που διαμένουν στην πολυκατοικία απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, ορισμένοι με τη βοήθεια γερανών.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες, ωστόσο λίγο πριν από τις 8.00 το πρωί ένα μέρος της οροφής του κτιρίου κατέρρευσε και ενδέχεται άνθρωποι να έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια, μετέδωσε το ολλανδικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NOS.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του NOS που μετέβη στο σημείο της συμβάντος, περισσότεροι από 100 άνθρωποι, κυρίως ηλικιωμένοι, που διαμένουν στην πολυκατοικία απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, ορισμένοι με τη βοήθεια γερανών. Πολλοί εκδήλωσαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω της εισπνοής καπνών.

Ζωντανά πλάνα που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Omroep Gelderland δείχνουν πυροσβέστες και ασθενοφόρα να έχουν σπεύσει στην περιοχή και όπως φαίνεται η φωτιά να έχει κατασβεστεί.