Τα κοινά σημεία που εν προκειμένω δεν αμφισβητούνται, αυτά της αγάπης για την ομάδα και της επιθυμίας να την οδηγήσουν σε επιτυχίες οι οποίες αναγνωρίζονται πια ως σπάνιες για τον ΠΑΟΚ, θεωρούνται αναγκαία και απαιτητά σε μια επαγγελματική συνύπαρξη. Είναι όμως και τα απολύτως ελάχιστα για να εξασφαλίσουν αγαστή συνεργασία και να οδηγήσουν σε πρόοδο. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ακροβατεί από το περασμένο καλοκαίρι ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς κόσμους, προσπαθώντας να ισορροπήσει και να αποκτήσει συγκεκριμένο αγωνιστικό προφίλ. Από τη μία πλευρά εκείνος του κοσμοπολίτη Ζήση Βρύζα, ενός ανθρώπου με ευρωπαϊκές παραστάσεις και διασυνδέσεις, καθώς και μοντέρνες ιδέες, οι περισσότερες εκ των οποίων δεν εισακούστηκαν από το μεγαλομέτοχο Ιβάν Σαββίδη, παρά το γεγονός ότι ο παλαίμαχος παίκτης κατέχει (μέχρι νεωτέρας) το πλέον νευραλγικό πόστο στο ποδοσφαιρικό τμήμα, αυτό του τεχνικού διευθυντή.

Στην αντίπερα όχθη, υφίσταται και εν πολλοίς κυριαρχεί η φιλοσοφία του ποδοσφαιρικό αναχρονισμού, εκπεφρασμένη και εφαρμοσμένη από τον προπονητή Αγγελο Αναστασιάδη. Ενός ανθρώπου με εντελώς διαφορετικό προφίλ από του Βρύζα, τεχνικού με εμμονές, κουσούρια και φανερή έλλειψη διάθεσης για συνεργασία. Και τούτο φάνηκε εξαρχής, συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της θερινής προετοιμασίας όταν ο τελών υπό καθεστώς περιορισμού πλέον Βρύζας, καθώς έχει ήδη υποβάλει την παραίτησή του, δεν πίστευε στα αφτιά του με όσα άκουγε.

Ηταν τότε που παρουσιάστηκε ενώπιον του Αναστασιάδη ενημερώνοντας τον προπονητή ότι έχει προχωρήσει σε συμφωνίες με σημαντικούς ποδοσφαιριστές. «Δεν χρειάζομαι κανέναν, έχω 27 παλικάρια» απάντησε ο τεχνικός του Δικεφάλου, με την υποσημείωση βέβαια ότι δεν θα έλεγε όχι σε περιπτώσεις παικτών του Πλατανιά(!), όπως αυτές του Ναζλίδη και του Τετέ. Ασφαλώς ο Βρύζας έπρεπε να κάνει πίσω, καθώς μεταξύ των δύο προαναφερθέντων διαφορετικών κόσμων υφίσταται κι ένας τρίτος, προφανώς και ο πιο καθοριστικός: οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Με το δικό τους κόλλημα για τον «Αγγελο της καρδιάς μας» πέρασαν εξαρχής το μήνυμά τους ότι θα είναι δίπλα του για να εγκρίνουν και να στηρίξουν οποιαδήποτε απόφασή του. Οσο τα πράγματα πήγαιναν καλά και η ομάδα βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας, η δύσκολα εξηγήσιμη και όχι δικαιωμένη σε βάθος ετών εμμονή τους έβρισκε τη δικαίωσή της. Οταν ο ΠΑΟΚ κατέρρευσε πληρώνοντας το μικρό ρόστερ και την έλλειψη ποιοτικών εναλλακτικών λύσεων, ως αιτία του κακού υποδείχθηκε ο Βρύζας επειδή δήθεν καθυστέρησε να προχωρήσει μεταγραφικές υποθέσεις του Ιανουαρίου. Για τις οποίες ο Αναστασιάδης έθεσε σε πλήρη εφαρμογή τα γνωστά ήξεις αφήξεις του.

Απόφαση δεν έχει πάρει ακόμη ο Σαββίδης για το αν αποδέχεται την παραίτηση του Βρύζα, θα το κάνει όταν θα συζητήσει μαζί του.

Νοκάουτ ο Τζανδάρης

Θλάση στον αριστερό προσαγωγό υπέστη ο Φάνης Τζανδάρης και θα μείνει εκτός δράσης για 2-3 εβδομάδες, δημιουργώντας ακόμη ένα κενό στη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ. Αντιθέτως, επέστρεψε στις προπονήσεις ο Αργεντινός Φακούντο Περέιρα και λογικά θα αγωνιστεί στο σαββατιάτικο εκτός έδρας ματς απέναντι στη Βέροια.