Το βαρύ πρόγραμμα που έχει ο Ολυμπιακός δεν αποτελεί δικαιολογία για τον Βίτορ Περέιρα ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο ενόψει του αγώνα με τη Ντνίπρο τόνισε ότι στόχος της ομάδας του είναι να προχωρήσει στο Γιουρόπα Λιγκ.

«Δεν αποτελεί δικαιολογία το δύσκολο πρόγραμμα. Ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Εμείς θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Θέλουμε να προχωρήσουμε στη διοργάνωση. Δεν θέλουμε να χρησιμοποιούμε δικαιολογίες», τόνισε ο Βίτορ Περέιρα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού πρόσθεσε: «Μου αρέσει που συμμετέχουμε στη διοργάνωση. Μας ενδιαφέρει πολύ ως ομάδα όπως και εμένα γιατί είναι πολύ σημαντική. Είναι αλήθεια ότι έχουμε πολλά συνεχόμενα ματς, αλλά μας ενδιαφέρει η Ευρώπη. Είμαστε προετοιμασμένοι και θέλουμε να παρουσιάσουμε την ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να πάρουμε αποτέλεσμα».

Οσον αφορά την ενδεκάδα που είναι διατεθειμένος να παρατάξει στην Πέμπτη στο «Ολιμπίσκι» και αν θα έχει διαφορές ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο ερυθρόλευκος τεχνικός υπογράμμισε: «Η διοργάνωση αυτή είναι πολύ σημαντική για εμάς. Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε. Θα παρουσιάσω λοιπόν την καλύτερη ομάδα κατά την γνώμη μου. Το σημαντικότερο ματς για εμάς είναι πάντοτε το επόμενο, άρα το αυριανό είναι το πιο σημαντικό».

Τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο αρχηγός, Γιάννης Μανιάτης. Δήλωσε: «Εμείς έχουμε έρθει εδώ προετοιμασμένοι. Δεν μας επηρεάζει και δεν κοιτάμε ότι η Νντίπρο έχει αρκετό καιρό να αγωνιστεί. Έχει παίξει πολλά φιλικά και θα είναι έτοιμη. Ο μήνας αυτός για εμάς είναι δύσκολος. Όμως είμαστε μέσα στους στόχους μας. Μας ενδιαφέρει πολύ η Ευρώπη και θα κοιτάξουμε αύριο να πάρουμε ένα θετικό εκτός έδρας αποτέλεσμα».

Ο Μανιάτης μίλησε για τη συμμετοχή του στον Ολυμπιακό στις νίκες επί των Ρούμπιν Καζάν και Μέταλιστ: «Είμαι από τους λίγους που αγωνίστηκαν πριν από τρία χρόνια σε Ρωσία και Χάρκοβο. Τότε ήταν πιο δύσκολες οι συνθήκες. Εμείς θα πρέπει να κοιτάξουμε αυτά τα ματς σαν να είναι το Τσάμπιονς λιγκ. Το Γιουρόπα Λιγκ μας ενδιαφέρει και έχει δυνατές ομάδες, όπως είμαστε και εμείς που αγωνιστήκαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μας σέβονται όλες οι ομάδες στην Ευρώπη. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πάρουμε το αποτέλεσμα. Είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους μας. Το παιχνίδι μας ενδιαφέρει πολύ. Θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Με τα λόγια μόνο δεν γίνεται. Έχουμε δείξει ότι μπορούμε στην Ευρώπη να πάρουμε αποτελέσματα. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και τώρα. Έχουμε βλέψεις για κάτι παραπάνω στην Ευρώπη. Αυτό θα κοιτάξουμε να το δείξουμε στο γήπεδο».

Καλή είναι και η ισοπαλία τόσο για τον τεχνικό της Ντνίπρο Μίρον Μάρκεβιτς, όσο και για τον αμυντικό

Γεβγέν Τσεμπεριάτσκο.

«Είδα με προσοχή τα ματς με Γιουβέντους και Ατλέτικο. Ο Ολυμπιακός είχε εξαιρετικές εμφανίσεις. Η αλλαγή του προπονητή δε νομίζω ότι παίζει μεγάλο ρόλο αφού οι παίκτες παραμένουν ίδιοι και παίζουν κατά τη γνώμη μου το ίδιο ποδόσφαιρο. Για την ομάδα μου η ισοπαλία ή νίκη θα είναι ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Βέβαια θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε αφού παίζουμε στην Ουκρανία. Όμως ο Ολυμπιακός είναι δυνατός αντίπαλος οπότε θα δούμε πως θα εξελιχθεί το παιχνίδι», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Μάρκεβιτς.

Ο κόουτς της Ντνίπρο ρωτήθηκε πόσο διαφορετικός θα είναι ο Ολυμπιακός σε σχέση με την εποχή που τον αντιμετώπισε ως προπονητής της Μέταλιστ: «Ο Ολυμπιακός παίζει παραδοσιακά και με χαρακτηριστικό στιλ. Άλλαξαν από τότε προπονητές όμως και το στιλ δεν άλλαξε ριζικά».

Ο αμυντικός της Ντνίπρο , Γεβγέν Τσεμπεριάτσκο υποστήριξε ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει εξαιρετικούς παίκτες και αυτά τα ματς αποτελούν τιμή για τον σύλλογο του Ντνιπροπετρόφσκ.

«Παρά τις δυσκολίες πιστεύω ότι έχουμε καλή φυσική κατάσταση. Ο Ολυμπιακός είναι μια σημαντική ευρωπαϊκή ομάδα. Είναι πολύ δυνατός αντίπαλος. Σίγουρα θα προσέξουμε την τακτική για να σταθούμε αντάξια απέναντι στους εξαιρετικούς παίκτες του Ολυμπιακού. Νίκη η ισοπαλία θα είναι ικανοποιητικό αποτέλεσμα για εμάς. Θα είναι σημαντικό να μην ηττηθούμε στο πρώτο παιχνίδι. Είναι τιμή μας να παίξουμε με τον Ολυμπιακό. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Οι Ερυθρόλευκοι προπονήθηκαν την Τετάρτη στο «Ολιμπίσκι» και θερμοκρασία ήταν -4° C. O Περέιρα αναμένεται να παρατάξει τους Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σαντάνα, Σιόβα, Μαζουάκου, Μανιάτη, Κασάμι, Ντοσεβί, Αφελάι (Ντουρμάζ), Ντομίνγκες, Μήτρογλου. Θέση διεκδικεί ο Φορτούνης.