Για βιαστικές και επιπόλαιες ενέργειες του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις δηλώσεις του για αλλαγές στη Συνθήκη του Σένγκεν.

Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Καραγκούνης επισημαίνει πως στόχος του κ. Πανούση είναι να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας.

«Την ώρα που η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ιταλίας (που όπως και η Ελλάδα έχει μεγάλο πρόβλημα παράνομης μετανάστευσης μέσω της θάλασσας) βγάζει στους δρόμους αστυνομία και στρατό, λόγω του φόβου για χτύπημα από Τζιχαντιστές, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός κ. Πανούσης δηλώνει ότι στόχος του είναι να «σπάσει» τη συνθήκη Σένγκεν και να αφήσει ελεύθερους όλους τους παράνομους μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας», τονίζει ο κ. Καραγκούνης, ο οποίος χαρακτηρίζει τις προθέσεις του Αναπληρωτή Υπουργού ως κακόγουστο αστείο και τον καλεί να τις ανακαλέσει άμεσα.

«Με τη βιαστική και επιπόλαια ενέργειά του, ο κ. Πανούσης ουσιαστικά προσκαλεί κάθε παράνομο μετανάστη – και μάλιστα χωρίς κανένα περιορισμό – στην Ελλάδα. Και παράλληλα καταλύει και μηδενίζει όλες τις υποδομές ελέγχου εισόδου στην χώρα, ιδιαίτερα στις παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές» δηλώνει ο κ. Καραγκούνης, επισημαίνοντας πως «τόσο η Ευρώπη, όσο και κάθε λογικός Έλληνας δεν μπορεί να αποδεχτεί τέτοιες αντιευρωπαϊκές πολιτικές».