Ευθύνες στην Περιφερειακή Αρχή για τη διακοπή, λόγω έντασης, της συνεδρίασης της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, όπου επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα της κατασκευής δύο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα στην ευρύτερη περιοχή των Βασιλικών, επιρρίπτει, με ανακοίνωσή της, η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα (έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ).

Η παράταξη κατηγορεί την Περιφερειακή Αρχή ότι «δυναμίτισε το κλίμα της συνεδρίασης» και καλεί τη Μητροπολιτική Επιτροπή να γνωμοδοτήσει αρνητικά για το θέμα.

Καλεί, επίσης, τους κατοίκους να παραστούν και στην επόμενη συνεδρίαση, όπως και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος, «έλαμψε δια της απουσίας του», όπως τονίζει.

Για «κωλυσιεργία» προκειμένου να αποφύγει «την πίεση από την παλλαϊκή αντίδραση των κατοίκων των Βασιλικών και του δήμου Θέρμης» κατηγορεί, από την πλευρά της, τη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, και ειδικά της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, η Λαϊκή Συσπείρωση.

Στο πλευρό των κατοίκων που αντιδρούν στην κατασκευή των δύο μονάδων τάσσεται, με ανακοίνωσή της, και η «Αντικαπιταλιστική Αριστερά – Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία».