Με άνετη νίκη πέρασε από το Βουκουρέστι η εθνικής μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών, η οποία επικράτησε 18-12 της αντίστοιχης της Ρουμανίας στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Α’ προκριματικού ομίλου για το World League.

Είναι η τρίτη νίκη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος (σε τέσσερις αγώνες) στον όμιλο και είναι πλέον σχεδόν ξεκάθαρο ότι θα τα παίξει όλα για όλα για την πρόκριση στον εκτός έδρας αγώνα της με την Ουγγαρία, στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου, την ομάδα από την οποία έχει την μοναδική ήττα μέχρι τώρα στον Πειραιά. Πριν από αυτό το ματς, πάντως, η Εθνική έχει τον εντός έδρας αγώνα με τη Σλοβακία (17/3) όπου θα είναι το απόλυτο φαβορί.

Οι Έλληνες παίκτες μπήκαν αποφασισμένοι για τη νίκη στην πισίνα του Βουκουρεστίου, έλεγξαν το ρυθμό και είχαν μεγάλη αποτελεσματικότητα στην επίθεση και κυρίως στον παίκτη παραπάνω απ’ όπου βρήκαν κυρίως τις λύσεις με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάννη Φουντούλη που πέτυχε 8 γκολ και με τον Αλέξανδρο Γούνα να τον ακολουθεί με 4.

Για την Εθνική μας τα γκολ σημειώθηκαν: 10/12 με παίκτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 5 περιφέρεια, 1 φουνταριστό. Για τη Ρουμανία 7/12 παίκτη παραπάνω, 3 περιφέρεια, 2 φουνταριστός.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-4, 4-7, 3-4.

Οι σκόρερ των ομάδων:

Ελλάδα: Μυλωνάκης 2, Δερβίσης 1, Φουντούλης Ι. 8, Παπαδόγκωνας 1, Μουρίκης 1, Γούνας 4, Βλαχόπουλος 1,

Ρουμανία: Ράντου 2, Νεγκρεάν 4, Σζάμπο 1, Τσιοβεάνου 3, Γκιόργκιε 2.