Συλλαλητήρια σε Αθήνα,Θεσσαλονίκη καθώς και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας πραγματοποιούνται το απόγευμα της Δευτέρας, την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στις Βρυξέλλες και διαπραγματεύεται τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους στο Eurogroup.

Στις 7.30 μ.μ. είχαν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα περίπου 1.000 άτομα, σύμφωνα με την Αστυνομία, με το συλλαλητήριο να μην θυμίζει σε τίποτε αντίστοιχες συγκεντρώσεις τις προηγούμενες ημέρες, κάτι που βέβαια έχει να κάνει και με το γεγονός ότι δεν υπήρξε καλή διοργάνωση.

Κλειστή παρέμενε έως το βράδυ η λεωφόρος Αμαλίας.

Την Κυριακή που μέσω facebook είχαν προσκληθεί εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου να κατέβουν στις πλατείες με σύνθημα «Δώστε μία ευκαιρία στην Ελλάδα», η ανταπόκριση του κόσμου ήταν όντως εκπληκτική: Δεκάδες χιλιάδες όρθωσαν τη φωνή τους μαζί με την ελληνική κυβέρνηση. Μόνο στο Σύνταγμα κατέβηκαν 20.000 άτομα.

Το νέο κάλεσμα για νέο συλλαλητήριο τη Δευτέρα δεν είχε ούτε την απαραίτητη οργάνωση, ούτε την ανάλογη ανταπόκριση.

«Σήμερα Δευτέρα 16/2 στις 17:00 θα είμαστε και πάλι στις κεντρικές πλατείες της χώρας. Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Την ώρα που η ελληνική αντιπροσωπεία θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες και θα διαπραγματεύεται τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, μια κατάμεστη πλατεία Συντάγματος, Λευκού πύργου, αλλά και όλων των υπόλοιπων πλατειών της χώρας, ίσως αποτελέσει το ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί.

» Πάνω από τις στατιστικές και τους δείκτες της οικονομίας, πρέπει να βρεθεί ο Ελληνικός λαός και το αίτημά του για ανεξαρτησία, δημοκρατία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, αρχές που υποτίθεται πως είναι αυτονόητες αλλά και επιβεβλημένες στην Ευρώπη του Πολιτισμού!», αναφέρει το κάλεσμα που έγινε μέσω Facebook.