Φοροδιαφυγή και παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας διαπιστώθηκε στο πλαίσιο εκτεταμένης φορολογικής έρευνας της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο εμπόριο αλιευμάτων.

Τον περασμένο Μάρτιο κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε έλεγχο στην επιχείρηση, που λειτουργεί στην Ιχθυόσκαλα Πειραιά, του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε. (Ο.Κ.Α.Α.).

Από τον επιτόπιο και τον περαιτέρω φορολογικό έλεγχο διαπιστώθηκε η επανειλημμένη παράλειψη έκδοσης στοιχείων, αλλά και η σκόπιμη ανακριβής έκδοση μεγάλου αριθμού εκδοθέντων παραστατικών.

Συγκεκριμένα, ελέγχθηκαν 13.000 εκδοθέντα παραστατικά της επιχείρησης, από τα οποία διαπιστώθηκε ότι σε 169 περιπτώσεις πώλησης αλιευμάτων δεν είχε εκδοθεί αντίστοιχος αριθμός δικαιολογητικών εγγράφων μη τιμολογηθέντων εμπορευμάτων ή/και φορολογικά στοιχεία πώλησης (τιμολόγιο πώλησης, απόδειξη λιανικών συναλλαγών), συνολικής αξίας 26.468,12 ευρώ.

Επιπλέον, προέκυψαν 303 περιπτώσεις έκδοσης ανακριβών, ως προς την αξία ή την ποσότητα, στοιχείων πώλησης, συνολικής αξίας 9.286,47 ευρώ.

Για τις ποινικές αυτές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, σχηματίστηκε και υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά δικογραφία σε βάρος 52χρονου, νόμιμου εκπρόσωπου της επιχείρησης.