Τουλάχιστον 19 ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 78 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις που εξαπέλυσαν φιλορώσοι αυτονομιστές κοντά στην στρατηγικής σημασίας πόλη Ντεμπάλτσεβε, την οποία υπερασπίζεται ο κυβερνητικός στρατός, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του στρατού.

«Από επιθέσεις με οβίδες και ρουκέτες και από στρατιωτικές συγκρούσεις, η Ουκρανία έχασε 19 στρατιώτες περιλαμβανομένων 17 μελών των ενόπλων δυνάμεων και δύο μέλη της Εθνοφυλακής», είπε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος Βλαντισλάβ Σελεζνίοφ.

Τέσσερις νεκροί στο Ντονέτσκ

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από οβίδα που έπληξε υπαίθριο χώρο στάθμευσης λεωφορείων στο κέντρο της πόλης Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, η οποία ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές, δήλωσαν πηγές των φιλορώσων αυτονομιστών.

Το πτώμα ενός άνδρα φαινόταν πίσω από το τιμόνι ενός μίνιμπας. Η οβίδα έπεσε πάνω στο όχημα από το υπόστεγο του σταθμού με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες το αυτοκίνητο και ένα άλλο που ήταν σταθμευμένο δίπλα του, είπε αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο Reuters.

Την παραμονή της συνάντησης στο Μινσκ, πλήγματα με ρουκέτες είχαν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον δέκα άτομα σε περιοχές που παραμένουν στον έλεγχο της ουκρανικής κυβέρνησης.

Οι αιματηρότερες συγκρούσεις καταγράφηκαν στο Κραματόρσκ, με πλήγματα όχι μόνο σε θέσεις του ουκρανικού στρατού αλλά και σε κατοικημένες περιοχές. Τοπικοί αξιωματούχοι μίλησαν για επτά αμάχους νεκρούς και 36 τραυματίες (οι 26 εκ των οποίων άμαχοι) ενώ βουλευτής στο Κίεβο ανέφερε πως είχαν σκοτωθεί επτά στρατιώτες.

Οι φιλορώσοι ένοπλοι αρνήθηκαν πως χτύπησαν κατοικημένες περιοχές στο Κραματόρσκ.

Παράλληλα, οι δύο πλευρές «μιλούσαν» με μέσα του πυροβολικού στο μέτωπο του Βουλεχίρσκ, κοντά στο Ντεμπάλτσεβε που έχει γίνει κεντρικός στόχος στην επιχείρηση προέλασης των φιλορώσων.