Καλώδια, καθρέπτες, μία ζώνη πρόσδεσης και άλλα ενθύμια, τα οποία έφερε ο Νιλ Αρμστρονγκ στη Γη επιστρέφοντας από τη Σελήνη, ανακάλυψε η σύζυγός του σε μία ντουλάπα στο σπίτι τους στο Οχάιο, τέσσερις δεκαετίες μετά την ιστορική αποστολή του Apollo 11.

Το πιο σημαντικό ωστόσο ανάμεσα στα 18 αντικείμενα που είχε καταχωνιάσει σε μία τσάντα ο Αρμστρονγκ ήταν εκείνη η κάμερα με την οποία κινηματογράφησε τα πρώτα βήματα στη Σελήνη, στις 20 Ιουλίου 1969, και την τοποθέτηση της αμερικανικής σημαίας.

Σύμφωνα με τον Αλαν Νίντελ, επικεφαλής του τμήματος Διαστημικής Ιστορίας του Μουσείου Αεροναυπηγικής και Διαστήματος Σμιθσόνιαν, στην Ουάσινγτον, η τσάντα που βρήκε η Κάρολ Αρμστρονγκ – και που αρχικά δεν της προξένησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον – ήταν μία ειδική αποσκευή («ο σάκος McDivitt»), η οποία είχε τοποθετηθεί στη διαστημική κάψουλα κατά την απογείωσή της.

Ενώ όμως ολόκληρη η τσάντα θα έπρεπε να είχε παραμείνει στη Σελήνη, προκειμένου να μην επιβαρύνεται επιπλέον η κάψουλα, φαίνεται πως ο Αρμστρονγκ αποφάσισε να την πάρει μαζί του, χωρίς μάλιστα να μοιραστεί το μυστικό του ούτε καν με τη σύζυγό του ή τον βιογράφο του Τζέιμς Χάνσεν.

Η Κάρολ Αρμστρονγκ ανακάλυψε την τσάντα μετά τον θάνατο του σύζυγού της, το 2012, όμως ενημέρωσε τους υπεύθυνους πολύ αργότερα. Αν και το Μουσείο ενημερώθηκε για την ύπαρξή της τον Ιούνιο του 2013, η διαδικασία καταγραφής ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Τα αντικείμενα, «ανεκτίμητης ιστορικής αξίας» όπως τα χαρακτηρίζουν οι ειδικοί, θα εκτεθούν στο Μουσείο μαζί με άλλα από την αποστολή του Apollo 11.