Με προβλήματα πραγματοποιούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στο Αιγαίο, λόγω ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φτάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν θα εκτελεστεί το μεσημεριανό δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Αδαμάντιος Κοραής» για Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Κίμωλο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ιο και Θήρα.

Επίσης, δεν έγιναν τα πρωινά δρομολόγια από Πειραιά για Κυκλάδες.

Τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Το μεσημέρι άνοιξαν οι γραμμές Αγ. Μαρίνα – Νέα Στύρα και Ηγουμενίτσα – Λευκίμμη.

Στο λιμάνι του Λαυρίου υπάρχει απαγορευτικό απόπλου έως τις 6 το απόγευμα, ενώ από τη Ραφήνα τα δρομολόγια για Μαρμάρι εκτελούνται κανονικά.

Κλειστή είναι, επίσης, η γραμμή Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη, ενώ στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Σημειώνεται, επίσης, ότι το απόγευμα της Πέμπτης, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, ενημερώθηκε από τον πλοίαρχο του πλοίου «Αριάδνη», που είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Χίο – Μυτιλήνη, ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν θα εκτελέσει το δρομολόγιό του.

Επίσης το «Βιτσέντζος Κορνάρος», που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρόδο – Χάλκη – Διαφάνι – Κάρπαθο – Κάσο – Ανάφη – Θήρα – Μήλο – Πειραιά, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το λιμάνι της Ανάφης .

Το λιμενικό σώμα συστήνει στους επιβάτες, που πρόκειται να ταξιδέψουν, πριν την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.