Μία ακόμα υπόθεση διαφθοράς σε δημόσιο νοσοκομείο με οικονομικό αντικείμενο που ξεπερνά τα τρία εκατομμύρια ευρώ βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης.

Η εισαγγελία προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για βαρύτατα αδικήματα σε βάρος του Δημοσίου, που αφορούν στη γνωστή φάμπρικα των υπερκοστολογήσεων αναλώσιμων υγείας, εν προκειμένω αιμοστατικών τα οποία προμηθεύονταν υπερκοστολογημένα από συγκεκριμένες εταιρίες με αδιαφανείς διαδικασίες.

Η λίστα των κατηγορουμένων περιλαμβάνει έξι μεγαλογιατρούς και οκτώ διοικητικά στελέχη δημοσίου νοσοκομείου της χώρας.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για κακούργημα που επισύρει ακόμα και την ισόβια κάθειρξη καθώς διαπιστώθηκε ότι μόνο από αυτές τις προμήθειες ζημιώθηκε σε μια τριετία το Δημόσιο (2007-08-09) με τουλάχιστον 3,2 εκατομμύρια ευρώ.

Οι διαδικασίες προμήθειας χαρακτηρίζονται αδιαφανείς αφού γίνονταν με απευθείας ανάθεση και χωρίς σύμβαση με τεράστιο προφανώς κέρδος των εμπλεκομένων και αντίστοιχη ζημία του δημοσίου ταμείου.

Συγκεκριμένα για την υπόθεση που διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος 6 γιατρών και 8 υπαλλήλων δημοσίου νοσοκομείου για :

-Απιστία την υπηρεσία κατ εξακολούθηση από κοινού τελεσθείσα, με περιουσιακή ζημία που υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ αλλά και τα 150.000 ευρώ , σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Την υπόθεση θα αναλάβει πλέον ανακριτής κατά της διαφθοράς.