Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υποβλήθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε στο πλαίσιο Εκθεσης Ελέγχου-Παράθεσης Φορολογικών και Τραπεζικών Στοιχείων σχετικά με 40χρονη οδοντίατρο.

Προηγήθηκε έρευνα και εξέταση φορολογικών και τραπεζικών στοιχείων της 40χρονης, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί φοροδιαφυγής και πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, έπειτα από καταγγελίες ιδιωτών για μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών από τη συγκεκριμένη οδοντίατρο, η οποία διατηρεί ιατρείο στη Βούλα Αττικής.

Η έρευνα περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, επιτόπιο φορολογικό έλεγχο, παραλαβή των τηρουμένων βιβλίων και στοιχείων της ατομικής επιχείρησης για περαιτέρω έλεγχο, καθώς και άρση του φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, προέκυψε αναντιστοιχία που υπερβαίνει συνολικά τις 105.000 ευρώ, μεταξύ του δηλωθέντος εισοδήματος και των τραπεζικών καταθέσεων της οδοντιάτρου, για τα έτη 2009 έως και 2012.

Επιπλέον, διαπιστώθηκαν ποινικές και διοικητικές-φορολογικές παραβάσεις, που σχετίζονται με την υποβολή ανακριβών φορολογικών δηλώσεων, παράτυπες καταχωρήσεις εξόδων και μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών.

Η σχετική Εκθεση Ελέγχου κοινοποιήθηκε στην αρμόδια ΔΟΥ.

Η ΕΛ.ΑΣ. υπενθυμίζει ότι στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.