Με αφορμή τα πρόσφατα καταστροφικά ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα στους νομούς Άρτας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας και στην Κοιλάδα του Αχελώου, οι ευρωβουλευτές του «Ποταμιού» κατέθεσαν ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και της ζητούν να συνδράμει για την αποκατάσταση των ζημιών.

Τα ορμητικά νερά των ποταμών Αράχθου και Αχελώου προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε σημαντικά γεφύρια- μνημεία. Από τον όγκο των νερών του Αράχθου καταστράφηκε το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας στα Τζουμέρκα, το οποίο κτίστηκε το 1860.

Η υπερχείλιση των νερών του Αχελώου προκάλεσε σημαντικές ζημιές και στις γέφυρες Καταφυλλίου- Αυλακίου, Τέμπλας Βρουβιανών, ενώ από τα νερά παρασύρθηκαν τα εναπομείναντα ερείπια της θρυλικής γέφυρας Κοράκου, του μεγαλύτερου μονότοξου γεφυριού των Βαλκανίων, με άνοιγμα 48 μέτρα, το οποίο κτίστηκε το 1515.

Για τα δύο μνημεία, οι ευρωβουλευτές ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να βοηθήσει στην αναστήλωσή τους.

Οι δύο ευρωβουλευτές, Γιώργος Γραμματικάκης και ο Μίλτος, Κύρκος ζητούν από την Κομισιόν να εξετάσει τη δυνατότητα ενεργοποίησης του Ταμείου Φυσικών Καταστροφών της ΕΕ για να συνδράμει τις πληγείσες περιοχές της Ελλάδας.