Με ένα εξώφυλλο που επιδέχεται πολλαπλές ερμηνείες κυκλοφορεί ο Economist την επαύριο της εκλογικής επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα στις ελληνικές κάλπες.

«Εμπρός, Ανγκελα, φτιάξε μου τη μέρα» («Go ahead, Angela, make my day») είναι ο τίτλος που συνοδεύει την Αφροδίτη της Μήλου να… σημαδεύει με το όπλο της (προφανώς τη γερμανίδα καγκελάριο).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του βρετανικού περιοδικού, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να οδηγήσει εκτός ευρώ την Ελλάδα, αλλά πιθανότατα ένα Grexit θα εξασφάλιζε ένα καλύτερο μέλλον για το ευρώ.

«Η Ελλάδα ήταν η χώρα από την οποία ξεκίνησε η οικονομική κρίση πριν από πέντε χρόνια», γράφει ο Economist.

«Ζητώντας ένα μεγάλο «κούρεμα» για το ελληνικό χρέος και υποσχόμενος ένα «γλέντι» δημοσίων δαπανών, ο κ. Τσίπρας κατάφερε να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη, μέχρι στιγμής, πρόκληση για το ενιαίο νόμισμα και για τη γερμανίδα καγκελάριο, η οποία έχει οδηγήσει στον δρόμο της λιτότητας την ευρωζώνη», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον Economist, το διακύβευμα είναι μεγάλο. Αν και όλοι, συμπεριλαμβανομένου του κ. Τσίπρα, θέλουν να μείνει η Ελλάδα εντός ευρώ, υπάρχει τώρα η «καθαρή απειλή» ενός Grexit, αναφέρει το περιοδικό.