Με μια αναφορά προς τον απερχόμενο υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη έκλεισε την ομιλία του, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής, ο νέος υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κουρουμπλής λέγοντας «φεύγει ένας πατρίκιος και έρχεται ένας πληβείος»

Ο νέος υπουργός Υγείας επισήμανε ότι ο λαός έχει απαιτήσεις από εμάς και δεν θέλουμε να μας χαριστεί χρόνος.

Διευκρίνισε, ότι «είναι πατριωτικό καθήκον όλων μας να προσφέρουμε ανακούφιση και ουσιαστικό έργο σε μια κοινωνία που πονάει από την κρίση».

Όπως είπε ο κ. Κουρουμπλής έχει ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης των διοικήσεων των φορέων της Υγείας και ανάλογα με τα αποτελέσματα, θα ζητήσει ακόμα και παραιτήσεις, δίνοντας έμφαση στην αξιολόγηση και την αξιοκρατία.

Από την πλευρά του ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μπορούν να γίνουν αλλαγές στο χώρο της υγείας, χωρίς οικονομικές επιβαρύνσεις λέγοντας ότι «η εντιμότητα, η δικαιοσύνη και η αξιοκρατία γίνεται χωρίς χρήματα».

Επιπλέον, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχει μια κυβέρνηση με τους εργαζομένους, τονίζοντας ότι στρεβλώσεις και ανεπάρκειες μπορούν να διορθωθούν.