Με την επιστροφή στην κομματική βάση και στην αντιπολίτευση, πάντως, η γαλάζια ηγεσία επιχειρεί να αποτρέψει έναν κύκλο εσωστρέφειας που θα καθήλωνε και θα αποσυσπείρωνε το λαβωμένο κόμμα. Προς την κατεύθυνση αυτή, ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις σε οργανωτικές αλλαγές, αναβαθμίζοντας τις γραμματείες και τους τομείς του κόμματος προκειμένου να είναι σύντομα έτοιμοι για σκληρή αντιπολίτευση στη συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου. Το πρώτο βήμα έγινε χθες με την αποδέσμευση της ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη από την εκπροσώπηση του κόμματος, την οποία αναλαμβάνει πλέον ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης.   
Πέραν αυτών, ο πρόεδρος της ΝΔ, μπροστά και στις πρώτες αντιδράσεις γαλάζιων στελεχών που στοχεύουν το προεδρικό περιβάλλον για τη μεγάλη ήττα της ΝΔ όπως οι Νικήτας Κακλαμάνης, Ευάγγελος Αντώναρος κ.ά., ετοιμάζεται να συγκαλέσει τα κομματικά όργανα, με αφετηρία την Εκτελεστική Γραμματεία, προκειμένου να κατευνάσει τα γαλάζια πάθη και να απορροφήσει τους κραδασμούς. Το μήνυμα της ηγεσίας προς τα στελέχη είναι ότι το κόμμα πρέπει να βρίσκεται σε «θέση μάχης», καθώς μπορεί οι πολιτικές εξελίξεις να είναι απρόβλεπτες και σε σύντομο χρονικό ορίζοντα.
Το κλίμα αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μετέφερε ο κ. Σαμαράς και σε βουλευτές με τους οποίους επικοινώνησε χθες και τους συνεχάρη για την επανεκλογή τους. Η βασική θέση της γαλάζιας ηγεσίας είναι ότι η ΝΔ έχασε μόνο 100.000 ψήφους σε σχέση με το 2012 και «στάθηκε όρθια», ενώ δείγμα γραφής για το επίπεδο της αντιπολίτευσης έδωσε με τη χθεσινή πρώτη ανακοίνωσή της, με την οποία ξιφούλκησε κατά του κ. Τσίπρα γιατί απέφυγε τον θρησκευτικό όρκο.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από