«Αυτά που λέμε τα λέμε δημόσια. Είναι μια έντιμη συμφωνία. Ούτε αλισβερίσι κάνουμε ούτε ανταλλάσουμε θέσεις. Είναι μια έντιμη συμφωνία ενώπιον του ελληνικού λαού, την οποία επισφράγισε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στη συνεργασία του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ.Καμμένος – ο οποίος φέρεται ότι θα αναλάβει το υπουργείο Αμυνας – ανακοίνωσε την τοποθέτηση της πρώην βουλευτή Μαρίνας Χρυσοβελώνη στη θέση του εκπροσώπου Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Όπως είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αναφερόμενος στη συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα, «από εδώ και πέρα όλα θα γίνονται με έναν διαφορετικό τρόπο απ’ ότι γινόταν μέχρι τώρα. Θα είναι όλα, υπό το φως του ήλιου και ενώπιον του λαου».

Απαντώντας σε ερώτηση περί προγραμματικής συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Καμμένος είπε ότι «οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα ειναι αυτές που θα δεσμεύουν ολους μας στην κοινή αυτή πορεία, μετά την 5η Φεβρουαρίου που θα ορκιστεί η νέα Βουλή».

Απο την πλευρά της, η κ.Χρυσοβελώνη ευχαρίστησε τον κ. Καμμένο για την τοποθέτησή της στη θέση του εκπροσώπου Τύπου των ΑΝΕΛ ενώ ο Τέρενς Κουίκ, ευχήθηκε στη διάδοχό του, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι θα πετύχει στο έργο της.

Σε ότι αφορά την αξιοποίηση στελεχών του κόμματος στη κυβέρνηση, ο κ.Καμμένος απέφυγε να αναφέρει ονόματα, λέγοντας ότι θα ανακοινωθεί η σύνθεση της κυβέρνησης σε λίγο απο τον πρωθυπουργό, ενώ έγινε γνωστό απο κορυφαίο παράγοντα του κόμματος ότι «γίνεται δύσκολη η τοποθέτηση του κ. Νικολόπουλου».

Πάντως τα στελέχη που αναμένεται να τοποθετηθούν στην κυβέρνηση είναι οι κυρίες Κουντουρά και Κόλλια, ο κ.Κουίκ, ενώ σοβαρές πιθανότητες φέρεται συγκεντρώνει και ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Σγουρίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, φέρεται να ζήτησε απο τον κ.Kαμμένο, στελέχη με μακρά κοινοβουλευτική εμπειρία.