Τη νύχτα των μεγάλων μαχαιριών του Κυπέλλου Αγγλίας, ο Ζοζέ Μουρίνιο υπέστη την πιο ταπεινωτική ήττα στη 13χρονη καριέρα του και αναγκάστηκε να μασήσει τα λόγια που έλεγε 24 ώρες νωρίτερα.

«Θα απολυθείς το πρωί» τραγουδούσαν στο Στάμφορντ Μπριτζ 6.000 εκστασιασμένοι οπαδοί της Μπράντφορντ προς τον Ζοζέ Μουρίνιο βλέποντας τους παίκτες της ομάδας τους, αξίας μόλις 10.000 ευρώ, να νικούν με 4-2 την Τσέλσι που κατέβασε ποδοσφαιριστές αξίας 268 εκατ. ευρώ!

«Θα είναι ντροπή αν χάσω από την Μπράντφορντ» δήλωνε την προηγουμένη ο Πορτογάλος, χωρίς να μπορεί να φανταστεί πως μια ομάδα της 3ης κατηγορίας θα τον υποχρέωνε στην πιο ταπεινωτική ήττα της καριέρας του και θα νικούσε στο Στάμφορντ Μπριτζ για πρώτη φορά από το 1912.

Ως επόμενο αντίπαλο, ο προπονητής της Κέιμπριτζ Φιλ Πάρκινσον θέλει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αρκεί βέβαια οι Κόκκινοι Διάβολοι να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Κέιμπριτζ (4η κατηγορία) από την οποία υποχρεώθηκαν σε λευκή ισοπαλία.

Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στο Ολντ Τράφορντ κάνοντας τον πρόεδρο της Κέιμπριτζ να πανηγυρίζει γιατί από τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία, περίπου 2,3 εκατ. ευρώ, θα φτιάξει νέες τουαλέτες στην έδρα της ομάδας, στο στάδιο Αμπέι.

Από τις πρώτες έξι ομάδες στη βαθμολογία της Πρέμιερσιπ τέθηκαν νοκ άουτ οι τέσσερις. Εκτός της πρωτοπόρου Τσέλσι, ηττήθηκαν στο γήπεδό τους και αποκλείστηκαν οι Μάντσεστερ Σίτι (2-0 από τη Μίντλεσμπρο), Σάουθαμπτον (3-2 από την Κρίσταλ Πάλας) και Τότεναμ (2-1 από τη Λέστερ).

n Νέα τροπή παίρνει η φετινή αναμέτρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Λιονέλ Μέσι στη διεκδίκηση του τίτλου του πρώτου σκόρερ μετά την αποβολή του Πορτογάλου στη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης με 2-1 επί της Κόρντομπα.

Ο Μέσι «απάντησε» με δύο γκολ οδηγώντας την Μπάρτσα σε ευρεία νίκη με 6-0 επί της Ελτσε, φθάνοντας τα 21 γκολ, επτά λιγότερα από τον Ρονάλντο ο οποίος θα απουσιάσει από τα επόμενα παιχνίδια λόγω τιμωρίας.

Η βαθμολογία: Ρεάλ 48 (με ένα ματς λιγότερο), Μπαρτσελόνα 47.

n Αντίστροφή μέτρηση για την αντικατάσταση του Φιλίπο Ιντζάγκι από τον Λουτσιάνο Σπαλέτι σήμανε η νέα ήττα (τρίτη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια) της Μίλαν από τη Λάτσιο με 3-1. Ηττα – σοκ για την Ιντερ από την Τορίνο στο Μεάτσα ύστερα από 17 χρόνια με 1-0, με γκολ στις καθυστερήσεις.

Σε άλλα παιχνίδια: Κάλιαρι – Σασουόλο 2-1, Γιουβέντους – Κιέβο 2-0, Πάρμα – Τσεζένα 1-2, Σαμπντόρια – Παλέρμο 1-1, Βερόνα – Αταλάντα 1-0.