Επίθεση από 10 άτομα, που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έφεραν διακριτικά της Χρυσής Αυγής, δέχθηκαν πέντε στελέχη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ έξω από το 5ο δημοτικό σχολείο Κερατσινίου στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη.

Από την επίθεση δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ενώ η αστυνομία, μετά από έρευνα, προχώρησε σε δύο προσαγωγές.

Σε ανακοίνωσή της η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Κερατσινίου αναφέρει: «Τραμπούκοι, υπερασπιστές του κεφαλαίου επιχείρησαν για άλλη μια φορά να τρομοκρατήσουν αγωνιστές και δημοκρατικούς πολίτες. Η αναίτια επίθεση ομάδας μελών της Χρυσής Αυγής σε μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου, κάνει φανερό με τραγικό τρόπο για άλλη μια φορά τον ρόλο της συγκεκριμένης οργάνωσης. Την ίδια στιγμή η αστυνομία, για άλλη μια φορά έμεινε απλός παρατηρητής των γεγονότων παρά τις εκκλήσεις των ατόμων που δέχονταν επίθεση» σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ, καταγγέλλονται προπηλακισμοί αντιπροσώπων της Αριστεράς από «φασίστες» στην Πετρούπολη και στο Κερατσίνι.

Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για επίθεση σε αντιπροσώπους και υποψηφίους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ και για προσπάθεια τραυματισμού του υποψήφιου του κόμματος και αντιδήμαρχου Κερατσινίου Χρήστου Καραγιαννάκη στο 5ο και 22ο σχολείο του Κερατσινίου, «δίπλα στο σημείο δολοφονίας του Παύλου Φύσα και κάτω από το βλέμμα της αστυνομίας που δεν παρενέβη καν». Προστίθεται, δε, ότι «την απάντηση την πήραν από τους αντιφασίστες και τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ, που έδιωξαν κλοτσηδόν τους φασίστες. Οι προκλήσεις των φασιστών θα απαντιούνται όπως πρέπει».