Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι στα Πηγάδια μεταξύ της Ξάνθης και του ΠΑΣ Γιάννινα, στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα.

Η Ξάνθη από την αρχή ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και με πρωταγωνιστές τους Κλέιτον και Σολτάνι, πίεσαν την άμυνα του ΠΑΣ. Δύσκολα μπορούσε να βρει διαδρόμους στην καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι είχαν το μυαλό τους στα μετόπισθεν και επιχειρούσαν με ξαφνικές αντεπιθέσεις να απειλήσουν την εστία του Κυριακίδη.

Στο 31′ οι γηπεδούχοι έφθασαν κοντά στο γκολ, όταν μετά από προσπάθεια του Σολτάνι από τα δεξιά, ο Καπετάνος, σούταρε άουτ.

Στο β’ μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε με τη Ξάνθη να έχει τον έλεγχο και να πιέζει για το γκολ. Αυτή τη φορά η πίεση καρποφόρησε και στο 54′ άνοιξε το σκορ. Ο Σολτάνι πάσαρε στον Λουσέρο, που τσίμπησε ωραία την μπάλα, τροφοδοτώντας τον Κλέιτον μέσα στην περιοχή, που σκόραρε για το 1-0.

Στο 75′ ο ΠΑΣ αντέδρασε και κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Λόπες σέντραρε από τα αριστερά, ο Τσάβες με δυνατή κεφαλιά κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη.

Στη συνέχεια η Ξάνθη προσπάθησε ν’ αντιδράσει και να διεκδικήσει τη νίκη και έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Ομπόντο στις καθυστερήσεις.

Ο διαιτητής Χαράλαμπος Καλογερόπουλος έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Σίλβα – Μπέριο, Ντάσιο, Ακόστα, Λόπες.

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Λισγάρας, Γούτας, Γκομσί (81′ Γουάλας) , Μπέρτος, Φλίσκας, Βασιλακάκης (60′ Ομπόντο), Λουσέρο, Σολτάνι (68′ Μπέλιτς), Κλέιτον, Καπετάνος.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος, Μπέριος, Μιχαήλ, Γιάκος (65′ Ιλιτς), Τζημόπουλος, Ακόστα, Τσουκαλάς, Τσάβες (85′ Σαπαλίδης), Στρούνα (72′ Λόπες), Μανιάς.