Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για δωροληψία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. σε βάρος 46χρονου γιατρού, χειρουργού οφθαλμιάτρου στο Γενικό Νοσοκομείο της Αρτας.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία από τον γιο ασθενούς. Σύμφωνα με αυτήν ο συλληφθείς γιατρός είχε απαιτήσει και λάβει, τον περασμένο Οκτώβριο, 200 ευρώ, για να χειρουργήσει για καταρράκτη τον 84χρονο πατέρα του.

Στην καταγγελία του ανέφερε επίσης ότι ο συγκεκριμένος γιατρός απαίτησε και πάλι το ίδιο ποσό προκειμένου να προβεί σε νέα οφθαλμολογική επέμβαση, στο άλλο μάτι του πατέρα του, τον Ιανουάριο του 2015.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση το μεσημέρι της Πέμπτης στο γραφείο του οφθαλμιάτρου στο νοσοκομείο, ο γιος του 84χρονου παρέδωσε στον γιατρό, μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, φάκελο με προσημειωμένο το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που επιτηρούσαν τον χώρο βρήκαν και κατέσχεσαν τον φάκελο με τα προσημειωμένα χρήματα.

Στην κατοχή του γιατρού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 850 ευρώ, καθώς και άλλος ένας σφραγισμένος φάκελος με 200 ευρώ.

Ο γιατρός οδηγείται την Παρασκευή στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.