Μολονότι ο Παναθηναϊκός παρέμεινε για έκτο συνεχόμενο εκτός έδρας αγώνα δίχως νίκη, το γκολ του Νίκου Καρέλη στο 87′ ενδέχεται να αποδειχθεί καθοριστικό για την πρόκριση στις 8 του Κυπέλλου. Οι Πράσινοι μετά την ισοπαλία 1-1 στην Τρίπολη, τη συντριβή (4-2) στην Ξάνθη για το πρωτάθλημα και τις διαδοχικές ισοπαλίες σε Χανιά (2-2), Γιάννινα (0-0) και Νέα Σμύρνη (1-1) έμειναν στο 1-1 και με την Ξάνθη, αλλά πλέον έχουν σημαντικό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης (29/1, 19.00) στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Παρ’ όλα αυτά, ο κυπελλούχος Ελλάδας που αγνοεί τη νίκη μακριά από την ιστορική έδρα του από τις 4 Δεκεμβρίου (1-0 τον Παναιτωλικό), για περίπου 60′ ήταν κακός και στα Πηγάδια. Η Ξάνθη προηγήθηκε με ένα καταπληκτικό σουτ του Λουσέρο στο 43′ και απείλησε να διευρύνει το προβάδισμά της με τον ίδιο παίκτη στο 74′. Ωστόσο οι αλλαγές του Αναστασίου στο β’ μέρος (Πέτριτς, Λαγός, Μπεργκ) άλλαξαν προς το καλύτερο την εικόνα του Τριφυλλιού, που ισοφάρισε με τον Καρέλη στο 87′ έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Μπεργκ. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον κόουτς του ΠΑΟ να τα βάζει εμμέσως με την Ξάνθη διότι όπως είπε «με εμάς δεν παίζει φιλικά», ενώ ειρωνεύτηκε και τη διαιτησία του Παππά, για τον οποίο υπάρχουν σοβαρά παράπονα από τους Πράσινους. Η Ξάνθη με ανακοίνωση επιτέθηκε στον Αναστασίου τον οποίο χαρακτήρισε «γραφικό», ενώ ο Παναθηναϊκός ανταπάντησε χαρακτηρίζοντας την ακριτική ομάδα «την πιο γραφική στην Ελλάδα».

Ξάνθη: Κυριακίδης, Ουάλας, Καρυπίδης (22′ Λισγάρας), Γούτας, Μπέρτος, Ομπόντο, Παπαστεριανός (89′ Βάλτερ), Κλέιτον, Καπετάνος (65′ Βασιλακάκης), Σολτάνι, Λουσέρο.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος (60′ Λαγός), Νάνο, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Μέντες (60′ Πέτριτς), Δώνης, Ζέκα, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (75′ Μπεργκ), Καρέλης.