Με μία άλλη ισχυρή γυναίκα της πολιτικής, την… τηλεοπτική Αλίσια Φλόρικ, ταυτίστηκε ενδυματολογικά η Μισέλ Ομπάμα στην ετήσια Ολομέλεια του Κογκρέσου για την Κατάσταση της Ενωσης (State of the Union address).

Η Πρώτη κυρία των ΗΠΑ εμφανίστηκε στο πλευρό του συζύγου της με ένα γκρι ταγιέρ του διάσημου σχεδιαστή Μάικλ Κορς. Για τους απλούς θεατές, η Μισέλ έκανε μία ακόμη κομψή εμφάνιση. Οι πιο παρατηρητικοί ωστόσο, και δη οι φαν της τηλεοπτικής σειράς «Η καλή σύζυγος» (The good wife), δεν θα μπορούσαν να μην προσέξουν ότι το ταγιέρ που φορούσε η Πρώτη Κυρία ήταν ακριβώς το ίδιο με εκείνο που φορούσε σε ένα επεισόδιο η Τζουλιάνα Μαργκουλίς.

Σύμφωνα με το ABC, το συγκεκριμένο κομμάτι του Μάικλ Κορς – ο οποίος έχει πολλές φορές στο παρελθόν «ντύσει» τη σύζυγο του Μπαράκ Ομπάμα – κοστίζει κάτι λιγότερο από 800 δολάρια. Με μία δημιουργία του Κορς είχε επίσης εμφανιστεί η Μισέλ τη βραδιά των εκλογών του 2012, ένα φόρεμα το οποίο είχε φορέσει και σε δύο προηγούμενες επίσημες εμφανίσεις.

Κάποιοι είχαν σπεύσει να σχολιάσουν το ενδυματολογικό της «ατόπημα». Εκείνη πάλι, στο πολύ στενό της περιβάλλον απαντούσε αφοπλιστικά ότι ήταν πολύ απασχολημένη με την προεκλογική εκστρατεία του άνδρα της και με τα παιδιά της που δεν είχε χρόνο να σκεφτεί τι θα φορέσει και αποφάσισε την τελευταία στιγμή.

Εκείνη η στάση της Μισέλ Ομπάμα, επιβεβαιώνει όλους όσοι εντόπισαν και άλλες ομοιότητες ανάμεσα στην Πρώτη Κυρία και την τηλεοπτική Αλίσια Φλόρικ: αμφότερες δυναμικές, δικηγόροι και σύζυγοι ισχυρών ανδρών – στο σίριαλ, η Φλόρικ είναι παντρεμένη με τον κυβερνήτη του Ιλινόις.