Στην προσπάθεια του Νίκου Μαχλά για εξεύρεση χρημάτων, ώστε να μπορέσει να μείνει όρθιος ο ΟΦΗ, στηρίζεται η επιβίωση της κρητικής ομάδας. Σύμφωνα με τα στελέχη της ΠΑΕ, το προσεχές 48ωρο είναι κρίσιμο.

Ο Μαχλάς αναζητά συνολικά ένα εκατ. ευρώ μέχρι το καλοκαίρι, αλλά πάνω απ’ όλα χρειάζεται ένα σημαντικό ποσό στην παρούσα φάση για να καλύψει τρέχουσες οικονομικές εκκρεμότητες.

Στον ΟΦΗ θεωρούν καθοριστική για τη σωτηρία της κρητικής ομάδας την τύχη που θα έχει η υπόθεση της αφαίρεσης των 6 βαθμών από τη FIFA για την περίπτωση Πέσιτς. Ο ΟΦΗ είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον παίκτη και πρέπει να του καταβάλει άμεσα το ποσό που του οφείλεται (126.000 ευρώ), ώστε να ζητήσει ο ίδιος ο παίκτης από τη FIFA την ανάκληση της ποινής που επέβαλε στον ΟΦΗ.

Από εκεί και μετά ο Μαχλάς αναζητά χρήματα για να καλύψει τους παίκτες που απειλούν με αποχώρηση (Λόρια, Μερεμπασβίλι) και για τη διασφάλιση της φορολογικής ενημερότητας.

Την ίδια ώρα στα χέρια των ανθρώπων του ΟΦΗ είναι ο οικονομικός έλεγχος των ορκωτών λογιστών για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, το λογιστικό χρέος της ΠΑΕ είναι 13 εκατ. ευρώ και το πραγματικό 10 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, ενώ ο ΟΦΗ δίνει μάχη για να κρατηθεί τη ζωή, ακούγονται σαφείς αιχμές από τον νυν πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ Ανδρέα Μανουσάκη προς τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Μάνθο Πουλινάκη (ήταν συνεργάτες στην ίδια διοίκηση πριν από μερικούς μήνες) για τη διαχείριση στα οικονομικά.

Την ίδια ώρα ο Αναστόπουλος θα παρατάξει τον ΟΦΗ με σύνθεση ανάγκης στο σημερινό (15.00) παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πανθρακικό.