Να δώσει εξηγήσεις ο Αντώνης Σαμαράς για «τις μισαλλόδοξες εμφυλιοπολεμικές δηλώσεις του κ. Βορίδη που δεν έχουν προηγούμενο στην μεταπολιτευτική περίοδο», καλεί με δήλωσή του τον Πρωθυπουργό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Αναφέρει ότι λίγες μέρες πριν τις εκλογές «ο κ. Βορίδης αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο του κόμματος του κ. Σαμαρά, καθώς δηλώνει πως «θα κάνει τα πάντα» για να μην γίνει σεβαστή η ψήφος του ελληνικού λαού και καλεί τους πολίτες να πάρουν τα όπλα, ενώ υιοθετεί τα συνθήματα της επτάχρονης δικτατορίας».

«Με τη δημοκρατία δεν παίζουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται για να ενώσει τους Έλληνες πολίτες και να εκφράσει τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας. Η Δημοκρατία θα νικήσει» υπογραμμίζει στη δήλωσή του ο κ. Σκουρλέτης.

Υπενθυμίζεται ότι σε προεκλογική του ομιλία στον Ασπρόπυργο, ο κ. Βορίδης είχε δηλώσει: «Η δικιά μας η γενιά τη χώρα δεν θα την παραδώσει στην Αριστερά. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε, ό,τι κι αν είναι εκείνο το οποίο πρέπει να κάνουμε.

Ό, τι υπερασπίστηκαν οι παππούδες μας γενναία με τα όπλα, θα το υπερασπιστούμε εμείς με την ψήφο μας την Κυριακή».

Και πρόσθεσε: «Δεν θέλω να ξεγελιέστε, δεν διαλέγετε ούτε ένα κόμμα, ούτε διαλέγετε ένα οικονομικό πρόγραμμα. Η επόμενη Κυριακή είναι μια τεράστια ιδεολογική σύγκρουση. Είναι η σύγκρουση ανάμεσα σε δύο κόσμους. Είναι η σύγκρουση ανάμεσα στον κόσμο της ελευθερίας και της πατρίδας, ανάμεσα στις αξίες της Πατρίδας, της Θρησκείας και της Οικογένειας που εκπροσωπούμε εμείς και στον ισοπεδωτισμό που εκπροσωπεί η Αριστερά. Δεν θα νικήσει η αριστερά την επόμενη Κυριακή».