Με απόλυτη μυστικότητα, σε τάφο χωρίς όνομα και χωρίς την παρουσία κανενός – ούτε καν της χήρας του – πραγματοποιήθηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου η ταφή του Σερίφ Κουασί, ενός εκ των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo.

Κατά τον ίδιο τρόπο τάφηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Ρεμς ο αδελφός τους Σαΐντ.

Η ταφή του Σερίφ Κουασί πραγματοποιήθηκε «ήρεμα» στο προάστιο Ζενβιλιέρ του Παρισιού, όπου κατοικούσε με την οικογένειά του, κατόπιν αιτήματος του δημάρχου που δεν ήθελε να μετατραπεί ο χώρος σε «τόπο προσκυνήματος». «Ο ενταφιασμός έγινε μυστικά στις 23.45 (τοπική ώρα). Η σύζυγός του δεν θέλησε να παραβρεθεί. Δεν υπήρχε κανείς», διευκρίνισε ο δήμος.

«Δεν υπήρχε καμία άλλη νόμιμη οδός παρά μόνο να επιτρέψουμε τον ενταφιασμό του Σερίφ Κουασί», εξήγησε ο δήμαρχος Πατρίς Λεκλέρκ. Ο ίδιος αρνήθηκε ωστόσο να ταφεί στον ίδιο χώρο ο Σαΐντ Κουασί.

Με βάση τη γαλλική νομοθεσία, οι συγγενείς του νεκρού μπορούν να ζητήσουν τον ενταφιασμό του μόνο στον δήμο όπου κατοικούν είτε εκεί όπου διαθέτουν οικογενειακό τάφο. Σε κάθε άλλη περίπτωση, οι δημοτικές αρχές μπορούν να αρνηθούν.

Οι συγγενείς του τρίτου τζιχαντιστή, του δράστη της επίθεσης στο εβραϊκό παντοπωλείο Αμεντί Κουλιμπαλί, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ακόμη δεν έχουν αποφασίσει εάν θα τον κηδέψουν στο Γκρινί όπου κατοικούν ή στο Μάλι, απ’ όπου κατάγεται η οικογένεια.