Ο Βαγγέλης Μάντζιος ήταν ο πρωταγωνιστής του Λεβαδειακού στη σπουδαία νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης (3-1). Ο 31χρονος επιθετικός πέτυχε δύο γκολ (18′, 46′) και έδωσε την ασίστ στον Μιλοσάβλιεφ για το τρίτο (80′)! Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί στο 12′ με κεφαλιά του Μπαράλες αλλά δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν το προβάδισμα. Μάλιστα είναι το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι (προηγήθηκε την Τετάρτη ο αγώνας με τον ΠΑΣ Γιάννινα) που, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν, έχασαν τους βαθμούς.

Για τον Λεβαδειακό η χτεσινή νίκη ήταν μια τονωτική ένεση στην προσπάθεια να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις. «Δεν είναι εύκολο να γυρίζεις τέτοια παιχνίδια απέναντι σε αντιπάλους όπως ο Αστέρας. Οταν βρεθείς πίσω στο σκορ και έχοντας τέτοια βαθμολογική θέση, νομίζεις ότι σκοτεινιάζει το γήπεδο. Με την αντίδρασή μας όμως αποδείξαμε ότι αυτή η ομάδα έχει μέταλλο. Αν ήμασταν πιο ήρεμοι βαθμολογικά, πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να πετύχουμε κι άλλα γκολ στο β’ μέρος», τόνισε ο προπονητής του Λεβαδειακού Σάββας Παντελιάδης.

Ο Κάρλος Μιλιάζες, που αποκτήθηκε πριν από μία εβδομάδα (από τον ΟΦΗ), έδειξε πως μπήκε στο κλίμα της ομάδας. Μάλιστα έδωσε την ασίστ στον Μάντζιο για το δεύτερο γκολ. «Είναι παίκτης με ποιότητα. Το ζητούμενο ήταν να τον βάλουμε στη λειτουργία της ομάδας και αυτό έγινε», σημείωσε ο Παντελιάδης, προσθέτοντας ότι ο Μπουσταμάντε (που επίσης ήρθε στη Λιβαδειά πριν από δέκα ημέρες) έχει επίσης ποιότητα, αλλά δεν θα πρέπει να τον ρίξουν ακόμα στα βαθιά. Ο τεχνικός του Λεβαδειακού είπε ακόμη ότι θέλει άλλη μία μεταγραφή για την άμυνα και ένας από τους παίκτες που τον ενδιαφέρουν είναι ο Κοντοές.

«Περνάμε αγωνιστική κρίση» παραδέχτηκε ο Στάικος Βεργέτης. «Θα συζητήσουμε και θα αναλύσουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Ο Αστέρας είναι μεγάλος σύλλογος και θα βρει τον τρόπο να ξεπεράσει αυτή την κρίση».

Ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης σημείωσε επίσης: «Δεχτήκαμε δύο γκολ σε καίρια σημεία. Λίγο μετά το γκολ που πετύχαμε και ένα με την έναρξη του β’ μέρους. Το δεύτερο ήταν αυτό που μας έκανε τη ζημιά. Σίγουρα παίζουν ρόλο και τα συνεχόμενα παιχνίδια, καθώς δεν μπορούμε να προπονηθούμε όπως θα θέλαμε».

Σε ό,τι αφορά το μεταγραφικό κομμάτι, ήδη αποκτήθηκε ο αργεντινός αμυντικός Φερνάντο Νίκολας Αλόκο και είναι πολύ κοντά σε συμφωνία και με τον συμπατριώτη του αμυντικό μέσο, Ματίας Ιγκλέσιας, ο οποίος αγωνίστηκε στο παρελθόν στον Ατρόμητο.

Λεβαδειακός: Σηφάκης, Μαχαίρας, Μάντζιος, Κώτσιος, Ζίτο, Τομάς, Ορτέγκα (59′ Μπουσταμάντε), Μιλοσάβλιεβ, Μιλιάζες, Γκόμεζ (79′ Πίντερ), Βούκσεβιτς (90’+ Μάγκας).

Αστέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Κουρμπέλης (77′ Μουκάμ), Τσοκάνης (54′ Ρόλε), Μουνάφο, Παντελιάδης, Μάσα (68′ Φερνάντες), Μπαράλες, Γιαννιώτας.