Προειδοποίηση ότι θα υποστούν ένα μεγάλο σοκ στις 26 Ιανουαρίου απηύθυνε στους ψηφοφόρους, και ειδικά αυτούς που εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ, κατά την προεκλογική του ομιλία από τα Ιωάννινα ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διεμήνυσε χαρακτηριστικά: «Ψάχνοντας τον χαμένο παράδεισο, μπορεί να βρεθείς σε μία οικονομική και κοινωνική κόλαση. Γιατί πάθαμε όλοι ένα σοκ το 2010. Αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε για να γυρίσουμε πίσω, να οργανωθούμε. Και το πλήρωσε το ΠΑΣΟΚ.

» Τώρα, περιμένουν κάποιοι ότι από τις 26 Ιανουαρίου και μετά όλα θα ξαναγίνουν όπως το 2009. Δηλαδή εμείς μένουμε να εκπροσωπούμε το μνημόνιο που το έφερε η κρίση, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης εκπροσωπούν τα αίτια της κρίσης.

» Μας κατηγορούν εμάς για τη Μεταπολίτευση, αλλά προτείνουν να γυρίσουμε στις πιο φαύλες πρακτικές της Μεταπολίτευσης. Είναι δικοί μας άνθρωποι, γιατί έτσι τους είχαμε μάθει, αυτοί που το περιμένουν. Από το ΠΑΣΟΚ κυρίως προέρχονται. Αλλά έχουν κάνει λάθος και δεν θα βρουν αυτό που περιμένουν. Το σοκ θα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Αυτή είναι η προειδοποίηση των Ιωαννίνων».

Ο κ. Βενιζέλος, στην συνέχεια απευθύνθηκε στο ελληνικό λαό καλώντας τον να ακούσει τις αλήθειες, τις προτάσεις και τις δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ. «Η κρίσιμη και χρήσιμη ψήφος είναι εδώ» υπογράμμισε.

«Το στοίχημα των εκλογών δεν είναι ποιος θα κυβερνήσει, αλλά πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Παρακολουθούμε μία τυφλή σύγκρουση. Ένα δίπολο, το οποίο είναι παντελώς ανεξήγητο, μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ένας εκφοβίζει, ο άλλος καθησυχάζει. Ο ένας λέει ωμά, εάν δεν είμαι εγώ, η χώρα θα διαλυθεί και ο άλλος λέει 'μην φοβάστε τίποτα, τους κρατάμε όλους. Η Ευρώπη είναι έτοιμη να υποχωρήσει, έχουμε μπροστά μας όσο χρόνο θέλουμε και όσα λεφτά θέλουμε'».

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, ο κ Βενιζέλος μίλησε για την ώρα της κάλπης: «Η ψήφος και στην ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ, από πλευράς μέλλοντος της χώρας, φοβούμαι ότι είναι χαμένη ψήφος, είναι ψήφος άρνησης των συναινέσεων. Οι μονομάχοι αυτού του δήθεν δικομματισμού διχάζουν, δεν συνεργάζονται, δεν ενώνουν. Αλλά η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, απαιτεί συναινέσεις, συνεργασίες, συμπαρατάξεις, εναλλακτικές λύσεις εθνικής συναίνεσης γιατί υπάρχει μία εθνική στρατηγική».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από