Στην αντεπίθεση πέρασε η Κουμουνδούρου μετά τις δηλώσεις της Ραχήλ Μακρή, που προκάλεσαν και σχόλια από στελέχη του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας ότι «εξακολουθεί να κρύβεται και να κάνει πολιτική με τα υποπροϊόντα της μονταζιέρας».

Συνέχισε λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει την πολιτική αντιπαράθεση πάνω στα πραγματικά προβλήματα, ενώ τόνισε πως υπάρχει δέσμευση για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και προστασία της α’ κατοικίας.

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε: «Γιατί ο κ. Σαμαράς δεν υιοθετεί την πρόταση της Ιρλανδίας για τη διενέργεια έκτακτης συνόδου Κορυφής για το χρέος.;

» Γιατί δεν υποστηρίζει, όπως ο κ. Αβραμόπουλος, τη χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας;

» Γιατί δεν συντάσσεται με τον κ. Ντράγκι που προτίθεται να ενισχύσει τη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος, αλλά, αντίθετα, επιλέγει την κινδυνολογία.

» Η ΝΔ με τον ΕΝΦΙΑ θυμίζει το δολοφόνο που γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος. Για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί δέσμευση ότι ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί.

» Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την προστασία της πρώτης κατοικίας και καταγγέλλει τη ΝΔ για την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας. από τους πλειστηριασμούς.

» Ο ελληνικός λαός, οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί, οι αγρότες, οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες γνωρίζουν ποιοι τους λεηλάτησαν τις καταθέσεις, ποιοι τους φτωχοποίησαν όλα αυτά τα χρόνια. Η ώρα της κρίσης για τη ΝΔ πλησιάζει».