Τρεις ημέρες στη Μαδρίτη, από τις 30 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου, πέρασε ο Αμεντί Κουλιμπαλί, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας La Vanguardia. Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται επίσης λόγος για ανησυχία των ισπανικών Αρχών, δεδομένου ότι ο δράστης της επίθεσης στη Μονρούζ, κατά την οποία σκοτώθηκε μια αστυνομικός, και της ομηρείας στο εβραϊκό παντοπωλείο κατά το οποίο σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι (και ο ίδιος), συνοδευόταν στη Μαδρίτη από άτομο το οποίο δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί.

Μέχρι στιγμής, οι γαλλικές και ισπανικές Αρχές γνώριζαν ότι από την ισπανική πρωτεύουσα είχε περάσει η σύντροφος του Κουλιμπαλί, Χαγιάτ Μπουμεντιέν, η οποία πέταξε στη συνέχεια στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί πέρασε στη Συρία. Αυτό που δεν γνώριζαν είναι ότι ενδεχομένως πέρασαν μαζί εκείνο το τριήμερο στη Μαδρίτη.

Η ισπανική και η γαλλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία ερευνούν τώρα το ενδεχόμενο να υπάρχει στην ισπανική πρωτεύουσα τρομοκρατικός πυρήνας. Σύμφωνα με τις ισπανικές Αρχές, περίπου 70 ισλαμιστές οι οποίοι βρίσκονταν σε εμπόλεμες ζώνες επέστρεψαν στην Ισπανία το 2014.