Την ενοχή των κατηγορουμένων που δικάζονται για διακίνηση μαύρου χρήματος στη σύμβαση των ρωσικών αντιαεροπορικών TOR M1, επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου, εισηγήθηκε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Όπως υποστήριξε κατά την αγόρευσή της, και οι πέντε εμπλεκόμενοι -με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη- «τέλεσαν τα αδικήματα επανειλημμένα, μεθοδευμένα, χρησιμοποίησαν εξωχώριες εταιρίες και τραπεζικούς λογαριασμούς. Δεν επρόκειτο για περιστασιακή ιστορία, καθώς είχαν αποκτήσει υποδομή».

Η εισαγγελική λειτουργός βασίστηκε στην κατάθεση του Νίκου Ζήγρα, εξαδέλφου του Ακη Τσοχατζόπουλου, που έχει ήδη καταδικασθεί για μαύρο πολιτικό χρήμα: «Δεν ήταν ένας αθώος άνθρωπος. Ηταν δεξί χέρι, εξ’απορρήτων του πρώην υπουργού, επωφελήθηκε και αυτός τα μέγιστα. Κανείς δεν έβαλε το κεφάλι του στον ντορβά δωρεάν. Έδωσε τους υπόλοιπους και πήρε ελαφρυντικό. Ανθρώπινο…».

»Κυρίως δεν πείστηκα για ποιο λόγο ο Ν. Ζήγρας να τους εμπλέξει στην υπόθεση αν δεν είχαν καμία συμμετοχή» επισήμανε η ίδια και αναρωτήθηκε: «Για ποιό λόγο να έχει τέτοιο μένος με τους συγκεκριμένους κατηγορούμενους;».

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο Ντίνος Μιχαηλίδης ήταν το «έμπιστο πρόσωπο που έπρεπε να υπάρχει για να συνδέει τον Ν. Ζήγρα και τον Φουάντ Αλ Ζαγιάντ», αφού «αυτός έδινε επιταγές στον Ν. Ζήγρα και κρατούσε άλλες για τον εαυτό του».