Υπόθεση εκβίασης και συκοφαντικής δυσφήμισης μέσω Διαδικτύου με θύμα 44χρονη εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, που σχημάτισε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 48χρονου.

Η διερεύνησή της ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία της γυναίκας, σύμφωνα με την οποία δεχόταν πλήθος κλήσεων στο κινητό της τηλέφωνο από άγνωστα άτομα, τα οποία της ανέφεραν ότι είχαν βρει τον αριθμό του τηλεφώνου της σε ερωτικές αγγελίες, που εντόπισαν σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο.

Η 44χρονη επιβεβαίωσε τις αναρτημένες αγγελίες με τη φωτογραφία της και τον αριθμό του κινητού της τηλεφώνου, καθώς και κείμενο με προτροπή προς τους χρήστες να έλθουν σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της προκειμένου να συνευρεθούν, εμφανίζοντάς την ως εκδιδόμενη.

Παράλληλα, όπως κατήγγειλε η ίδια, άγνωστος χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας προφίλ με ψευδώνυμο, της έστελνε εκβιαστικά μηνύματα, ζητώντας της να του παραδώσει σε συγκεκριμένο σημείο 5.000 ευρώ μέσα σε φάκελο, προκειμένου να μην αναρτήσει ερωτικό της βίντεο στο Διαδίκτυο.

Για τα καταγγελλόμενα ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο έρευνας και ψηφιακής ανάλυσης από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπιστώθηκε ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη του διαχειριστή τού εν λόγω προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και τα ηλεκτρονικά ίχνη του χρήστη που ανήρτησε μία εκ των επίμαχων αγγελιών αντιστοιχούν στον 48χρονο.

Πρωινές ώρες της Πέμπτης, κλιμάκιο αστυνομικών προχώρησε σε έρευνα στο σπίτι του στη Νέα Φιλαδέλφεια. Από την επιτόπια αυτοψία στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του, προέκυψε η εμπλοκή του στην υπόθεση, καθώς και ότι αυτός είναι ο διαχειριστής του επίμαχου προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής κι ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος, που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την τυχόν εμπλοκή του 48χρονου σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.