Σε συναγερμό βρίσκονται οι αστυνομίες όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας, μετά από κατεπείγον σήμα της EUROPOL για πιθανό σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης τζιχαντιστών με παγιδευμένα αυτοκίνητα σε ευρωπαϊκή χώρα, μέχρι τις 17 Ιανουαρίου.

Το σήμα της EUROPOL εστάλη στις αστυνομίες των ευρωπαϊκών χωρών το περασμένο Σάββατο και σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρονται τα ονόματα επτά τζιχαντιστών, που φέρονται ότι πρόκειται να εκτελέσουν τις τρομοκρατικές ενέργειες.

Οπως είπε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, το σήμα αυτό εστάλη και στις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο της στενής αστυνομικής συνεργασίας, ιδιαίτερα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Γαλλία, με αίτημα να διερευνηθεί αν τα συγκεκριμένα πρόσωπα πέρασαν από την Ελλάδα και παράλληλα να υπάρχει επιφυλακή για την περίπτωση που εμφανιστούν τις επόμενες μέρες.

Μάλιστα, έχουν σταλεί και φωτογραφίες, ενώ αναφέρεται ότι οι συγκεκριμένοι τζιχαντιστές έχουν εκπαιδευτεί στην Υεμένη και έχουν διασυνδέσεις στον Λίβανο, τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία.

Ο ίδιος αξιωματικός διευκρίνισε ότι οι πληροφορίες δεν αναφέρουν κάτι για την Ελλάδα και μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί οποιοδήποτε στοιχείο που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι συγκεκριμένοι τζιχαντιστές πέρασαν από τη χώρα μας.

Επίσης, μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάποια αναφορά και από τις άλλες χώρες που έχουν λάβει το σήμα της EUROPOL.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι πιθανές χώρες για εκδήλωση των τρομοκρατικών ενεργειών είναι η Βρετανία, η Ολλανδία και το Βέλγιο.