Προθεσμία να απολογηθούν την Παρασκευή πήραν οι δύο συλληφθέντες που φέρονται ως συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού. Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Πρόκειται για 37χρονο Αλβανό, που φέρεται ως ο ενοικιαστής της γιάφκας της Αναβύσσου, καθώς αποτυπώματά του βρέθηκαν μέσα στο σπίτι, καθώς και για 54χρονο απότακτο αστυνομικό που υπηρετούσε παλαιότερα στα ΕΚΑΜ.

Προσήχθησαν την Τρίτη το απόγευμα στην Καλαμάτα και συνελήφθησαν στην Αθήνα στην έδρα της Αντιτρομοκρατικής, σε εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης που εξέδωσε ο επίκουρος ειδικός εφέτης ανακριτής Αθηνών.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για άτομα που συγκαταλέγονται στον επιχειρησιακό πυρήνα του αρχιτρομοκράτη και θα συμμετείχαν στην επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι δύο συλληφθέντες βαρύνονται με τις κατηγορίες της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις κατασκευής, προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής από κοινού πολεμικών τυφεκίων, πιστολιών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών και λοιπών ειδών πολεμικού υλικού, τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής από κοινού διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων, πλαστογραφία δημοσίου εγγράφου με σκοπό την τέλεση εγκλήματος και υπόθαλψη εγκληματία από κοινού.