Κάτω από τα 45 δολάρια το βαρέλι υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου. Οι τιμές του μαύρου χρυσού στην αγορά της Νέας Υόρκης μειώθηκαν κατά 2,8% στα 44,80 δολάρια το βαρέλι. Το πετρέλαιο μπρεντ υποχώρησε κατά 3,3% στο Λονδίνο, φτάνοντας τα 45,9 δολάρια το βαρέλι. Πλέον το πετρέλαιο έχει χάσει πάνω από 55% από τον Ιούνιο, καθώς οι αμερικανοί παραγωγοί αντλούν όλο και μεγαλύτερες ποσότητες ενώ ο ΟΠΕΚ αρνείται να μειώσει την παραγωγή.

Η μείωση των τιμών του πετρελαίου έχει μειώσει τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό, μειώνοντας τις πιθανότητες να προχωρήσει άμεσα σε αύξηση επιτοκίων η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed). Την ίδια στιγμή αυξάνονται οι προσδοκίες για αύξηση της χορήγησης ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος αποπληθωρισμού.

Η νέα υποχώρηση του πετρελαίου οφείλεται και στις προσδοκίες των αγορών ότι θα αυξηθούν τα αποθέματα των ΗΠΑ σε μαύρο χρυσό. Το ύψος των αποθεμάτων θα ανακοινωθεί επίσημα σήμερα. Ανοδο σημείωσαν επίσης και οι τιμές του χρυσού, που έφτασαν τα 1.239,21 δολάρια η ουγκιά. Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή από τον Οκτώβριο του 2014.

© Bloomberg News