Ασύλητος αρχαϊκός τάφος βρέθηκε στη νεκρόπολη του Κιτίου, στη θέση Περβόλια στη Λάρνακα. Όπως προέκυψε από την ανασκαφή της Γαλλικής Αρχαιολογικής Αποστολής, δεκαεπτά άτομα είχαν ενταφιαστεί στον ταφικό θάλαμο.

Οι περισσότερες ήταν πρωτογενείς ταφές, αλλά δευτερογενείς ταφές βρέθηκαν εντός ενός μεγάλου αμφορέα της Δίχρωμης Γραπτής κεραμικής. Ο αμφορέας περιείχε τα οστά δύο ατόμων, ενός ενήλικα περίπου 20 ετών και ενός παιδιού 8-10 ετών.

Ο τάφος αποτελείτο από ένα μεγάλο δρόμο, ενώ ο ταφικός θάλαμος είχε το ίδιο σχήμα και τις ίδιες διαστάσεις με τους μικρότερους τάφους της κλασικής περιόδου.

Σύμφωνα με το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου, τα κεραμικά αγγεία που βρέθηκαν μέσα στο θάλαμο και το δρόμο του τάφου χρονολογούνται στην Κύπρο-Αρχαϊκή Ι περίοδο. Επίσης, βρέθηκαν πολλά λεπτότεχνα, εισηγμένα, φοινικικά αγγεία, όπως αμφορείς, πρόχοι Δίχρωμης και Ερυθρόχριστης κεραμικής και πιάτα τύπου «Samaria ware», καθώς και μικρά χάλκινα κοσμήματα.

Δύο δρόμοι εντοπίστηκαν στα δυτικά του αρχαϊκού τάφου που ανήκουν σε ημιτελείς τάφους. Όταν λαξεύτηκαν στον βράχο στο τέλος του 6ου αιώνα π.Χ., οι άνθρωποι της εποχής φαίνεται ότι είχαν ξεχάσει την ύπαρξη του μεγάλου αρχαϊκού τάφου. Άλλος ένας αρχαϊκός τάφος εντοπίστηκε στη βορειοδυτική πλευρά της ανασκαμμένης περιοχής. Ανασκάφηκε μόνο μερικώς ο δρόμος.

Η αρχική επίχωση διατηρήθηκε στην ανατολική πλευρά του δρόμου, αλλά ένας μεγάλος λάκκος καταλάμβανε τη δυτική του πλευρά. Όπως φαίνεται από το υλικό που συλλέχθηκε από το λάκκο, έγινε ήδη σύληση από την αρχαιότητα.