Δεκάδες απάτες είχε διαπράξει, σύμφωνα με την Αστυνομία, 24χρονος που συνελήφθη στη Λάρισα, από αστυνομικούς της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας.

Οπως προέκυψε, ο συλληφθείς, μαζί με άλλους δύο συνεργούς του, ηλικίας 47 και 32 ετών, κατά το τελευταίο πεντάμηνο αναρτούσαν αγγελίες σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, για την πώληση οικονομικών πακέτων διακοπών στο εξωτερικό και συσκευών κινητής τηλεφωνίας τύπου smartphone σε δελεαστικές τιμές.

Εξαπατούσαν, ωστόσο, τους υποψήφιους αγοραστές, οι οποίοι προέβαιναν στην καταβολή μέσω τραπεζικού λογαριασμού χρηματικών ποσών ύψους 400-1.600 ευρώ σε κάθε περίπτωση, χωρίς ποτέ να τους αποστείλουν τα εισιτήρια ταξιδιών ή τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Διαπιστώθηκε η εμπλοκή των δραστών σε 30 περιπτώσεις εξαπάτησης, καθώς και σε δύο απόπειρες εξαπάτησης πολιτών μέσω Διαδικτύου, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Το χρηματικό ποσό που αποκόμισαν από την παράνομη αυτή δραστηριότητά τους ανέρχεται στα 33.135,78 ευρώ.

Σε έρευνα στο σπίτι του 24χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, χάρτινο κουτί με 330 μεταλλικά σφαιρίδια, δύο αμπούλες αερίου, τρία ναρκωτικά χάπια που κατείχε χωρίς ιατρική συνταγή, βιβλιάριο καταθέσεων, κινητό τηλέφωνο και 120 ευρώ.

Και οι τρεις δράστες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, για απάτη κατ’ επάγγελμα, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.