Η Mercedes παρουσιάζει ένα πρωτοποριακό σε εμφάνιση και τεχνολογία μοντέλο, που θα μπορεί να κινείται μόνο του, να χρησιμοποιεί ως καύσιμο το υδρογόνο και να επιταχύνει όπως ένα καθαρόαιμο GT υψηλών επιδόσεων. Πρόκειται για το πρωτότυπο F 015 Luxury in Motion, το αυτόνομο πολυτελές σεντάν της γερμανικής φίρμας, με μήκος 5,2 μέτρα!

Όπως προβάλλεται και στο video, το F 015 Luxury in Motion δεν χρειάζεται την συνδρομή του οδηγού. Ο τελευταίος θα μπορεί να κάθεται σαν …πασάς σε ένα από τα 4 περιστρεφόμενα καθίσματα και να χειρίζεται μέσα από τις έξι οθόνες αφής όλες τις ηλεκτρονικές λειτουργίες ( χρήση διαδικτύου, επιλογή διαδρομής κ.α.).

Πρόκειται για ένα plug-in μοντέλο με χρήση κυψελών υδρογόνου.Το νέο πρωτότυπο της Mercedes καταναλώνει 0,6 κιλά υδρογόνου. Προσφέρει αυτονομία έως και 1.100 χλμ. 

Θα χρησιμοποιεί δύο ηλεκτρικά μοτέρ (το υδρογόνο μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια), κάθε ένα από τα οποία έχει ισχύ 136 ίππων. Η συνδυαστική απόδοση είναι 272 ίπποι . Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς.

Εξαιρετικές είναι και οι επιδόσεις: 0-100 χλμ./ώρα σε 6,7 δλ., με την τελική του ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 200 χλμ./ώρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από