Αήττητος (δύο νίκες, μία ισοπαλία) ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στον 8ο όμιλο της φάσης των «32» του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός. Αυτή την φορά οι Πράσινοι έφεραν 2-2, με τα Χανιά στην Κρήτη και με 7 βαθμούς πήραν την πρώτη θέση του γκρουπ, ενώ οι γηπεδούχοι με το βαθμό που απέσπασαν θα βρεθούν το μεσημέρι της Παρασκευής στην κληρωτίδα των νοκ άουτ αγώνων της διοργάνωσης (γύρος των «16»).

Η αμιγώς ελληνική ενδεκάδα που παρέταξε ο Γιάννης Αναστασίου απέδωσε καλό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο πέτυχε δύο γκολ, ενώ έχασε πολλές ευκαιρίες για να «καθαρίσει» το ματς. Στο δεύτερο μέρος, όμως, οι «πράσινοι» χαλάρωσαν, οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν μετά το 60΄ στον αγωνιστικό χώρο κι έφτασαν στην ισοφάριση.

Η… επιστροφή του Σωτήρη Νίνη στο «τριφύλλι» συνδυάστηκε με το πολύ όμορφο γκολ του έμπειρου μέσου στο 17΄ με πλασέ από το ύψος της περιοχής, ενώ στο 29΄ από ασίστ του Νίνη, ο Κλωναρίδης κέρδισε τις κόντρες στην περιοχή και με σουτ «έγραψε» το 0-2.

Κι ενώ όλα έδειχαν ότι οι Πράσινοι θα έφταναν άνετα στη νίκη, στο 75΄ με το βολέ του Κρητικού οι Χανιώτες μείωσαν σε 1-2. Στο 78΄ η ομάδα του Στεφανίδη είχε δοκάρι με το απευθείας φάουλ του Γκότοβου και στο 84΄ η ανωτερότητα τους επιβραβεύτηκε με το γκολ της ισοφάρισης από τον Πάγκαλο με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή (2-2).

ΧΑΝΙΑ (Στεφανίδης): Σικαλιάς, Παγώνης Αν., Μανωλάς, Γκότοβος, Κοντέων, Σιλιγαρδάκης, Εσόνο (56΄ Καραγιάννης), Καραλής (66΄ Μαρτσάκης), Γκούμας (73΄ Οικονομόπουλος), Πάγκαλος, Κρητικός.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αναστασίου): Κότσαρης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης (77΄ Νάνο), Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδης (71΄ Μπαϊράμι), Λαγός (71΄ Μπούι), Δώνης, Καρέλης, Ντίνας, Νίνης.

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός Βόλου 0-2

Ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε 2-0 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, αλλά έμεινε εκτός των «16» του κυπέλλου.

Γλυκόπικρη γεύση άφησε στον Δημήτρη Ελευθερόπουλο το ντεμπούτο στον πάγκο του Ολυμπιακού, καθώς συνοδεύθηκε με μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη, αλλά όχι και από πρόκριση. Στο 16΄ ο Μπιτάνγκ με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 34΄ ο Διαμαντόπουλος έγραψε το 2-0 από κοντά, μετά από εξαιρετική ενέργεια και ασίστ του Θέου. Στο β΄ ημίχρονο ο Μάκης Χάβος έριξε στο ματς τους Ετζενγκέλε, Κάπελ, οι γηπεδούχοι έγιναν πιο απειλητικοί, αλλά έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό Κολίτσι, που με εξαιρετικές τοποθετήσεις έως το 70΄ κράτησε το «μηδέν». Στο τελευταίο 20λεπτο δεν υπήρξε καμία αξιόλογη φάση, καθώς οι Βολιώτες κατάφεραν εύκολα να διατηρήσουν τα κεκτημένα, τα οποία όμως δεν αρκούσαν για να τους δώσουν την πρόκριση.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Κουτρουμάνος, Κούστας (46΄ Κάπελ), Μαλεζάς, Ρουμπουλάκου, Γοδόι (46΄ Ετζενγκέλε), Κωνσταντινόπουλος, Παπουτσογιαννόπουλος, Μύγας, Μήλιος, Βασιλείου (62΄ Αλβες).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Κολίτσι, Ζέρης, Μαργαρίτης, Μπάρμπας, Γιαλούσης, Ρόκας, Κορνελάτος (46΄ Μαρτίνες), Μπιτάνγκ (87΄ Καρράς), Νικολιάς, Θέος (64΄ Μακρυδημήτρης), Διαμαντόπουλος.