Κατηγορηματικός ότι η ΔΗΜΑΡ δεν εξαπατήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ως προς το ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας των δύο κομμάτων ήταν ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

«Δεν είχαμε συζητήσει απολύτως τίποτα ούτε για ψηφοδέλτια ούτε για άλλα ζητήματα διότι εκείνο που προείχε για μας ήταν η προγραμματική συμφωνία και μάλιστα με συγκεκριμένες θέσεις τις οποίες πιστεύαμε ότι θα μπορούσε να αποδεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως οι όποιες συζητήσεις διεκόπησαν όταν ο Αλέξης Τσίπρας σε κομματική εκδήλωση ξεκαθάρισε ότι το πρόγραμμα του κόμματός του είναι η πρόταση που έκανε στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε μάλιστα πως η στάση που κράτησαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είχε να κάνει με την όποια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αλλαγή της πολιτικής ήταν αναγκαία και γι' αυτό δεν ψηφίσαμε ΠτΔ», είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και πρόσθεσε:

«Το εάν θα πέσει ή δεν θα πέσει η χώρα στον γκρεμό γι' αυτό αγωνίζεται η ΔΗΜΑΡ, να μην πέσει η χώρα στον γκρεμό».

Ο ίδιος εκτίμησε πως ο Αντ. Σαμαράς είχε επιλέξει τις εκλογές «διότι τα μέτρα, τα οποία ήταν έτοιμος να συμφωνήσει ήταν τόσο επαχθή, τόσο ασήκωτα ώστε δεν είχε κανέναν λόγο να προχωρήσει και να δεχθεί αυτά τα μέτρα. Διότι θα έβλεπε την απομείωση, τη σμίκρυνση του εκλογικού του μεγέθους».

Ο κ. Κουβέλης αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα για το τι θα πράξει εάν η ΔΗΜΑΡ δεν καταφέρει να μπει στην επόμενη Βουλή με δεδομένο στις δημοσκοπήσεις δεν είναι «ανιχνεύσιμη» λέγοντας: «Διεκδικούμε το καλύτερο πολιτικό αποτέλεσμα. Θέλω να σας πω ότι υπάρχουν οι πολίτες που θα στείλουν τη ΔΗΜΑΡ στην επόμενη Βουλή».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από