Ενισχύθηκε η ασφάλεια γύρω από την δανέζικη εφημερίδα που είχε προκαλέσει αντιδράσεις το 2005 όταν δημοσίευσε σκίτσα του Μωάμεθ, μετά την αιματηρή επίθεση εναντίον της γαλλικής εφημερίδας Charlie Hebdo, σύμφωνα με ένα εσωτερικό υπόμνημα που δημοσιεύθηκε στον Τύπο.

Η εφημερίδα Jyllands-Posten ενημέρωσε τους εργαζόμενούς της ότι θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας, χωρίς όμως να διευκρινιστεί ο τρόπος, σύμφωνα με ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε σε μια άλλη εφημερίδα, τη Berlingske.

«Η παρακολούθηση και το επίπεδο ασφαλείας μέσα και γύρω από τα γραφεία μας στην Κοπεγχάγη και το Βίμπι (την πόλη όπου έχει την έδρα της η εφημερίδα) έχουν αυξηθεί», επισημαίνεται στο έγγραφο.

«Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση με τη σημερινή επίθεση εναντίον της Charlie Hebdo», από την οποία έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι, προσθέτει η διεύθυνση της εφημερίδας.

Η Jyllands-Posten έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο όταν δημοσίευσε τον Σεπτέμβριο του 2005 12 σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, προκαλώντας βίαιες διαδηλώσεις σε πολλές μουσουλμανικές χώρες.

Τα σκίτσα αυτά αναπαρήγαγε η Charlie Hebdo μερικούς μήνες αργότερα.

Ο Κουρτ Βέστεργκορντ, που είχε ζωγραφίσει τα πιο αμφιλεγόμενα σκίτσα, γλίτωσε το 2010 από μια δολοφονική απόπειρα εναντίον του.