Συνολικά 134 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από λιμενικούς αργά το βράδυ του Σαββάτου και νωρίς το πρωί της Κυριακής σε τέσσερα διαφορετικά περιστατικά σε Χίο, Σάμο και Σαμοθράκη.

Οι 47 έγιναν αντιληπτοί, βραδινές ώρες του Σαββάτου, από το στρατιωτικό παρατηρητήριο Αγίας Ελένης στη Χίο, να επιβαίνουν σε πνευστή λέμβο, που έπλεε νότια του νησιού.

Πλωτό περιπολικό κατέπλευσε στην περιοχή, ωστόσο στη θέα του οι επιβαίνοντες έσκισαν τη λέμβο και έπεσαν στη θάλασσα.Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), το πλήρωμα του περιπολικού τούς διέσωσε.

Τους μετέφερε στο λιμάνι της Χίου, όπου και συνελήφθησαν, καθώς στερούνταν νομιμοποιητικών ταξιδιωτικών εγγράφων. Μεταφέρθηκαν πάντως στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις.

Αλλοι 35 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, το πρωί της Κυριακής, στην περιοχή «Λεπροκομείο» στο Καρλόβασι της Σάμου. Την ίδια ώρα, στο ίδιο νησί, στην περιοχή Παλαιόκαστρο, συνελήφθησαν από την τοπική Λιμενική Αρχή 30 παράνομοι μετανάστες.

Στη Σαμοθράκη, τέλος, 22 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στην περιοχή Ανω Καρυώτες.