Το Μαρόκο απαγόρευσε την προβολή της νέας ταινίας του Ρίντλεϊ Σκοτ Exodus: Gods and Kings επειδή, όπως αναφέρει η εταιρεία διανομής της ταινίας, «απεικονίζει τον Θεό», γεγονός που απαγορεύεται από το Ισλάμ.

Το Μαρόκο είναι η δεύτερη χώρα που απαγορεύει την προβολή της ταινίας: νωρίτερα και η Αίγυπτος είχε προχωρήσει σε παρόμοια κίνηση.

Ο διανομέας της ταινίας στο Μαρόκο ανακοίνωσε ότι έλαβε γραπτό σημείωμα ότι το Exodus περιλαμβάνει σκηνές στις οποίες ο Θεός έχει τη μορφή παιδιού «που αποκαλύπτεται στον προφήτη Μωυσή».

Αρχικά, οι ιδιοκτήτες κινηματογραφικών αιθουσών είχαν ενημερωθεί προφορικά για την απαγόρευση της ταινίας. Μάλιστα, ιδιοκτήτες αιθουσών καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν απειλές εάν αποφάσιζαν να προβάλλουν την ταινία.

«Καταδικάζω αυτή τη λογοκρισία» δήλωσε ο διανομέας σε ανακοίνωσή του.

Η Αίγυπτος είχε απαγορεύσει την ταινία, επικαλούμενη «ιστορικές ανακρίβειες».

Η ταινία Έξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες, σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ και με πρωταγωνιστή τον Κρίστιαν Μπέιλ, αφηγείται τη βιβλική έξοδο του Μωυσή που οδήγησε τους Εβραίους μακριά από την Αίγυπτο. Η παραγωγή της ταινίας με εκτιμώμενο προϋπολογισμό ύψους 140 εκατομμυρίων δολαρίων έχει δεχτεί αυστηρή κριτική για την παρουσία κυρίως λευκών στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, αλλά και για ορισμένους ιστορικούς αναχρονισμούς.